Witam chciałbym się dowiedzieć ja można pozbyć się działania spryskiwaczy przednich świateł , jest mi to zbędne gdyż nie mam xenonów , pobiera to dużo płynu , czy są jakieś proste sposoby .Proszę o odpowiedż
Spryskiwacz świateł przednich
Zwiń
X
-
Gość
-
Gość
To inaczej nie wyłączysz. Podjedź do kogoś kto ma (na Śląsku jest takich w bród - bardzo polecam forumowicza "koleś"). Oczywiście, warto kupić sobie swój, bo niewiele kosztuje (swój kupiłem za ~~80 zł).
Komentarz
-
Gość
-
Gość
A mojej mija właśnie ze mną czwarty miesiąc. Jestem bardzo zadowolony. :-)
Kolejne odptaszkowanie (ostatni wiersz):
Chyba w każdym w miarę świeżym aucie jest coś do wyłączenia z niepotrzebnych bajerów.
Komentarz
-
Gość
Ja tam w długowieczność tych motorów nie wierzę, ale skusiłem się na egzemplarz z 55 kkm przebiegu i mam nadzieję sprzedać zanim wyzionie ducha. Z lektury forum wynika, że 1.8 w tej budzie dzieli się tylko na egzemplarze przed remontem i po remoncie. Jeśli masz inny (oleju nie pije), toś farciarz. :-)
A koleś to taka złota rączka - zrobi ci to i milion innych rzeczy.Ostatnio edytowany przez Gość; 44763.
Komentarz
-
Jeśli nie masz możliwości wykodowania tego to możesz też wyciągnąć bezpiecznik nr 36. On odpowiada za system mycia reflektorów. Ja osobiście fabrycznie nie miałem tego rozwiązania i pod koniec zeszłego roku właśnie z kolegą koleś uruchomiliśmy to u mnie i jestem mega zadowolony. Co do ilości płynu to faktycznie idzie go więcej ale wcześniej miałem ten mniejszy zbiornik i uzupełniałem go tak samo często.
Komentarz
-
-
Gość
A większy zbiornik bez "mycia" reflektorów to dopiero rzadko trzeba uzupełniać. :-)
Te spryskiwacze to może miałyby jakiś sens, gdyby dało się decydować czy chcesz spryskać reflektory czy nie. Tak czy srak, to nie jest mycie, jeno rozmazywanie. 10 sekund z nawilżaną ściereczką robi nieporównywalnie lepszą robotę.
Komentarz
Komentarz