Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[O2 FL] Problem z uruchomieniem coming/leaving home

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • [O2 FL] Problem z uruchomieniem coming/leaving home

    Witam wszystkich, od niedawno jestem posiadaczem Skody Octavii II FL z 2011 roku. Na chwilę obecna mam problem z uruchomieniem coming i leaving home w samochodzie na wyświetlaczu między zegarami obie opcje mam włączone mam ustawiony czas jednak żadne ze świateł na zewnątrz się nie zapala. Wie ktoś w czym może być problem?

  • #2
    Masz czujnik zmierzchu?
    Skoda Octavia II FL
    Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru

    https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/

    Komentarz


    • #3
      Jak nie masz czujnika to instrukcja kolegi krzynol

      Komentarz


      • #4
        A jak sprawdzić czy mam czujnik zmierzchu gdzie on jest?

        Komentarz


        • #5
          W mocowaniu lusterka srodkowego w miejscu klejenia do szyby?

          Komentarz


          • #6
            Dzięki za pomoc. Sprawdziłem i coming home działą tak jak na filmiku muszę mignąc światłami jednak w dalszym ciągu nie wiem jak sprawdzić leaving home... Czujnika zmierzchu nie mam.

            Komentarz


            • #7
              Zamieszczone przez aztis Zobacz wpis
              Czujnika zmierzchu nie mam.
              Dlatego zapomnij o uruchomieniu LH.
              SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
              ​​​
              Grzegorz

              Moja Ambitna Czarnula

              Komentarz


              • #8
                Na czorta ci to. Mam i ani razu nie skorzystałem odkąd mam octavię (pół roku). Polecam porządne stuknięcie się w głowę i zastanowienie czego komu naprawdę potrzeba.

                Komentarz


                • #9
                  witam, ja tez się podłącze do tematu. mam u siebie RLS oraz włącznik z trybem AUTO .W poniższych miejscach zaznaczyłem co trzeba i w maxidot się pojawiło CH/LH.
                  niestety pomimo ustawień nadal to nie działa. nie włącza się ani CH ani LH-sprawdzałem na przełączniku na włączonych światłach jak również na na Auto.ruch manetki kierunków tez nie uruchamia tej funkcji. czy ktoś kojarzy co tu może być nie tak ewentualnie podpowie czy coś jeszcze muszę zakodować może?
                  Załączone pliki
                  https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                  Komentarz


                  • #10
                    Zakodowane, że masz czujnik RLS?
                    Bajt 21, bit 5.
                    Ostatnio edytowany przez georgg; [ARG:4 UNDEFINED].
                    SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                    ​​​
                    Grzegorz

                    Moja Ambitna Czarnula

                    Komentarz


                    • #11
                      Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
                      Zakodowane, że masz czujnik RLS?
                      Bajt 21, bit 5.
                      tak mam zakodowane, wczoraj sprawdzałem jeszcze raz
                      https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                      Komentarz


                      • #12
                        Sprawdź jeszcze ustawienia czujnika RLS.
                        Możesz też spróbować przywrócić ustawienia Light- vision do ustawień fabrycznych.
                        SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                        ​​​
                        Grzegorz

                        Moja Ambitna Czarnula

                        Komentarz


                        • #13
                          Zamieszczone przez georgg Zobacz wpis
                          Sprawdź jeszcze ustawienia czujnika RLS.- w samym sterowniku RLS buszować?
                          Możesz też spróbować przywrócić ustawienia Light- vision do ustawień fabrycznych.
                          mówisz o resecie ustawień z pozycji MAXidot

                          https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                          Komentarz


                          • #14
                            Zamieszczone przez qavtan Zobacz wpis
                            mówisz o resecie ustawień z pozycji MAXidot
                            Tak.

                            Sprawdzałeś jakie kodowanie masz w czujniku RLS?
                            SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                            ​​​
                            Grzegorz

                            Moja Ambitna Czarnula

                            Komentarz


                            • #15
                              georgg - resetu nie robiłem jeszcze i nie zaglądałem do RLS - jak to zrobię to napisze co i jak

                              znalazłem na szybko tylko to :
                              Komponent: RLS 240809 05 54 0402
                              Kodowanie: 0730ED

                              ale swoją droga podepnę się.
                              Ostatnio edytowany przez qavtan; [ARG:4 UNDEFINED].
                              https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                              Komentarz


                              • #16
                                Zamieszczone przez qavtan Zobacz wpis
                                georgg
                                znalazłem na szybko tylko to :
                                Komponent: RLS 240809 05 54 0402
                                Kodowanie: 0730ED
                                Widzę, że jest zakodowany.

                                Obejrzyj jeszcze film krzynola
                                ​​​​​​​
                                SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                ​​​
                                Grzegorz

                                Moja Ambitna Czarnula

                                Komentarz


                                • #17
                                  kodowanie jest takie
                                  Załączone pliki
                                  https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                                  Komentarz


                                  • #18
                                    oglądałem krzynola kodowanie. mam wprowadzone. rls działa bo światła i wycieraczki sia wlaczaje jak trzeba. ale Ch LH za wala nią chcą działać. reset l&v też nie pomógł
                                    Ostatnio edytowany przez qavtan; [ARG:4 UNDEFINED].
                                    https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                                    Komentarz


                                    • #19
                                      Pomocy - nikt nie miał takiej sytuacji, bo już nie mam pomysłów czego to nie działa...
                                      https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                                      Komentarz


                                      • #20
                                        Zamieszczone przez qavtan Zobacz wpis
                                        Pomocy - nikt nie miał takiej sytuacji, bo już nie mam pomysłów czego to nie działa...
                                        Czy ktoś miał podobny problem?
                                        https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                                        Komentarz


                                        • #21

                                          Cześć
                                          jedna z osób napisała coś takiego w temacie:
                                          "Czy udało się rozwiązać temat? Mam ten sam sterownik i podobny problem, tylko u mnie c/l home przestało działać po zakodowaniu doświetlania zakrętów..."

                                          Ja mam też włączone doświetlanie zakrętów ale to było od razu włączone jak nabyłem auto. Może by tak sprawdzić czy jak się wyłączy doświetlanie zakrętów to wtedy może CH/LH zadziała? , może jest między tym jakaś zależność. Ma ktoś może jakieś spostrzeżenia w tej kwestii?
                                          https://pl-pl.facebook.com/vcdslublin/

                                          Komentarz

                                          POWRÓT NA GÓRĘ
                                          Pracuję...
                                          X