Witam wszystkich, od niedawno jestem posiadaczem Skody Octavii II FL z 2011 roku. Na chwilę obecna mam problem z uruchomieniem coming i leaving home w samochodzie na wyświetlaczu między zegarami obie opcje mam włączone mam ustawiony czas jednak żadne ze świateł na zewnątrz się nie zapala. Wie ktoś w czym może być problem?
[O2 FL] Problem z uruchomieniem coming/leaving home
Zwiń
X
-
Masz czujnik zmierzchu?Skoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
-
-
Jak nie masz czujnika to instrukcja kolegi krzynol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aztis Zobacz wpisCzujnika zmierzchu nie mam.
Komentarz
-
-
Gość
Na czorta ci to. Mam i ani razu nie skorzystałem odkąd mam octavię (pół roku). Polecam porządne stuknięcie się w głowę i zastanowienie czego komu naprawdę potrzeba.
Komentarz
-
witam, ja tez się podłącze do tematu. mam u siebie RLS oraz włącznik z trybem AUTO .W poniższych miejscach zaznaczyłem co trzeba i w maxidot się pojawiło CH/LH.
niestety pomimo ustawień nadal to nie działa. nie włącza się ani CH ani LH-sprawdzałem na przełączniku na włączonych światłach jak również na na Auto.ruch manetki kierunków tez nie uruchamia tej funkcji. czy ktoś kojarzy co tu może być nie tak ewentualnie podpowie czy coś jeszcze muszę zakodować może?
Komentarz
-
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisZakodowane, że masz czujnik RLS?
Bajt 21, bit 5.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez georgg Zobacz wpisSprawdź jeszcze ustawienia czujnika RLS.- w samym sterowniku RLS buszować?
Możesz też spróbować przywrócić ustawienia Light- vision do ustawień fabrycznych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qavtan Zobacz wpismówisz o resecie ustawień z pozycji MAXidot
Sprawdzałeś jakie kodowanie masz w czujniku RLS?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qavtan Zobacz wpis
Obejrzyj jeszcze film krzynola
https://youtu.be/_-xpOt4XW_I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez qavtan Zobacz wpisPomocy - nikt nie miał takiej sytuacji, bo już nie mam pomysłów czego to nie działa...
Komentarz
-
-
Cześć
jedna z osób napisała coś takiego w temacie:
"Czy udało się rozwiązać temat? Mam ten sam sterownik i podobny problem, tylko u mnie c/l home przestało działać po zakodowaniu doświetlania zakrętów..."
Ja mam też włączone doświetlanie zakrętów ale to było od razu włączone jak nabyłem auto. Może by tak sprawdzić czy jak się wyłączy doświetlanie zakrętów to wtedy może CH/LH zadziała? , może jest między tym jakaś zależność. Ma ktoś może jakieś spostrzeżenia w tej kwestii?
Komentarz
-
Komentarz