Problem z Odbiorem stacji Radiowych (RNS315)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mcaris
    Rider
    • 2014
    • 420
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Problem z Odbiorem stacji Radiowych (RNS315)

Panowie pomocy. Walczę już od dłuższego czasu z odbiorem stacji radiowych w moim aucie. Radio to RNS315 położyłem nowy kabel zakupiona antena 6r0035501A w ustawieniach radio pokazuje że antena jest ON ale jest masakra tzn. 60-70 km za Warszawą (autostrada) radio dostaje kociokwiku najmocniejsze np ZET lub RMF zaczyna ćwierkać, piszczeć no nie wiem co jest . Obecna antena to już jest chyba 5ta kable kupiłem od innego auta aby był w całości z wtyczkami i nadal jest ch....nia . Miął ktoś może podobny problem??
    POMOCY !!!!
    ByŁ Leonsio 1.8T 200 km. Jest Szkodnik 140km

• Wojtenio
    L&K
    • 2012
    • 1095
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Na jednej antenie zawsze tak będzie , musisz dołożyć drugą lub kabel lub zwora poszukaj było o tym wiele razy .

Komentarz

• mcaris
      Rider
      • 2014
      • 420
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

W sumie mam dołożony drugi kabel ze wzmacniaczem . Może spróbuję ze zworą ale ciekawe jak to zadziała

Komentarz

• Wojtenio
        L&K
        • 2012
        • 1095
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez mcaris Zobacz wpis
        Może spróbuję ze zworą ale ciekawe jak to zadziała
        Normalnie radio będzie widziało 2 anteny i odbiór bez uwag , sam to opatentowałem i działa .

Komentarz

• mcaris
          Rider
          • 2014
          • 420
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zrobiłem tak jak pisałeś "pętla" i oczywiście radio widziało poprawnie dwie anteny ale nic to nie dało . Oczywiście problem rozwiązany tzn. ktoś podpowiedział żebym odłączył ledy (DRL) bo mogą powodować zakłucenia oczywiście odłączyłem ale to też nic nie dało więc szukałem dalej i okazało się że problematorem była kamerka-rejestrator . Po odłączeniu w miejscu gdzie odbiór był słaby nagle radio zaczęło wyszukiwać w chu.... stacji ))). Na pewno muszę zastosować filtr przeciwzakł. ponieważ po przekręceniu zapłonu odbiór słabszych stacji spada po wyłączeniu jest ok

Komentarz

Pracuję...