Witam, od pewnego czasu mam problem z ryglowaniem tylnych lewych drzwi w samochodzie. O ile otwarcie drzwi działa z pilota to ich zamknięcie już nie, trzeba to robić ręcznie. Rozbierałem drzwi , przeglądałem kable i wiązkę, nasmarowałem prowadnice i dalej nic . Błąd w vcds 00930 i 00931 dla tylnych prawych i lewych drzwi z tymże, że prawe działają bez zarzutu. Zostaje tylko wymiana zamka na nowy ?
Problem z zamykaniem drzwi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpisich zamknięcie już nie, trzeba to robić ręcznie.
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
-
-
Jak już wszystkie drzwi i bagażnik są zamknięte wciskam trzpień/pin który wyskakuje( ten który jest we wszystkich drzwiach). Drzwi już rozbierałem dwa razy, zamek i części ruchome , do których miałem dostęp spryskałem smarem , prowadnice też, pomogło na chwilę. Zamek ma swoje dobre i źle "chwilę" , potrafi się zamknąć 2-3 razy z rzędu a za 4 nie... . Nie chcę go demontować czyścić i składać bo nie mam do tego, narzędzi, czasu i głowy. Zamek jest od nowości (15) lat dlatego wolałbym wymienić cały element.Ostatnio edytowany przez shanzi; 42521.
Komentarz
-
-
Classic
- 2008
- 3
- Octavia III combi (5E5)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- BXE 1.9 TDI PD 105 KM
- CYKA 2.0 TDI CR 150 KM
Miałem kiedyś taką O1 asv i taki sam problem. Okazało się iż w siłowniku zamka na płytce pojawiły się "zimne" luty. Po rozebraniu, które nie jest zbyt skomplikowane i przelutowaniu płytki centralny znowu działał jak należy...
Komentarz
-
Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpisNiestety nie mam lutownicy , a zakup tylko do zrobienia jednego zamka jest mało opłacalny.
Instrukcja jak to zrobić jest na którymś forum passata
Opis krok po kroku jak naprawić / wymienić zamek drzwi w Passacie B5, Golfie IV, Audi A4, A6, Skodzie Octavi, Fabi, Seacie Leonie, Toledo
chodzi o sam zamek jak już go wyjmowałeś z drzwi.
Dasz radę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shanzi Zobacz wpisDzięki za link.
Komentarz
-
Komentarz