O2FL Jak włączyć pełne lampy tylne?
Zwiń
X
-
Zasadnicze pytanie do dyskusji czy aby nie masz spalonych żarówek (jednej) ?OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi
T: 500286848
-
-
Nie żarówki są ok. Mam ten sam problem co chłopak tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...tłami-z-tyłu
Brak lewego wstecznego, lewego przeciwmgielnego i pozycyjnych dolnych. Niewiem co namotalem w vcds i nie mogę sobie z tym poradzić dlatego potrzebuje pomocy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal404 Zobacz wpisNie żarówki są ok. Mam ten sam problem co chłopak tutaj : http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...tłami-z-tyłu
Brak lewego wstecznego, lewego przeciwmgielnego i pozycyjnych dolnych. Niewiem co namotalem w vcds i nie mogę sobie z tym poradzić dlatego potrzebuje pomocy
Grzebałeś w bajcie 18?
Komentarz
-
-
-
Brak DRL i części tylnich świateł po kodowaniu CE.
Na tym forum już ten temat był wałkowany 100 razy - Szukajka się kłania.
.
1. jak masz zwykłe światła soczewkowe to spróbuj z ręki wpisać w bajt 18 wartość 33 lub 35 lub 37 lub 39 -próbuj po kolei, któreś z kodowań zadziała
2. Jak masz xenony to wpisujesz 5B
musisz to zrobić ręcznie a nie "naciskam Enter"
najlepiej w ogóle nie wchodź w LCode tylko w tym okienku Ross-Techa, które pokazuje się po naciśnięciu Coding skopiuj wartość całego kodowania z góry na dół i edytuj w nim ręcznie odpowiedni bajt - możesz go zlokalizować po wartości "00" i po nim z reguły jest bajt 19 o wartości "AE"
Jak już zmienisz 00 na 33, czy też inną sugerowaną powyżej wartość, kliknij Do It!
Wartość nie powinna pozostać na 00 w dalszym ciągu.
Innym sposobem w LCode jest ręczna zmiana wartości bajtu 18 i przeskoczenie do następnego bajtu i dopiero wtedy ESC i DoIt!
Moim zdaniem powrócisz do prawidłowego wyglądu tylnych świateł, jednakże dziennych nie odzyskasz w ten sposób.
Komentarz
-
-
Nie jest wykluczone że przyczyna twojej niespodzianki był niski stan napięcia akumulatora . Masz sterownik 85L czyli bez dodatkowych DRL tylko w lampach głównych więc zakoduj jak kolega pisze wyżej bajt 18 na wartość 37 i światła powrócą do normy jak było w oryginale .
No i masz nauczkę żeby nie ruszać bajtu 18 bez potrzeby .
Komentarz
-
-
Właśnie u kolegi mamy ten sam problem. Po zakodowaniu halogenow odpalilismy auto będąc w sterowniku i wykasowalo ustawienia byte 18. Wiem że to nie to forum, ale może ktoś podrzuci kodowanie? Superb 2 2014 fl światła LED przód tył. Aktualnie zakodowalismy byte 18 na 28 lecz wyrzuca błąd pozycji tylnej. Pomocyyyy
Kodowanie 1A, 1B, 1C, 31 nie wchodzi - ciągle wyrzuca błędy
Sterownik:
Na autoscan pokazuje 00Ostatnio edytowany przez michal404; 37119.
Komentarz
-
-
Z rozpiski byte 18 wynikają takie kodowania1A Skoda Superb Combi (SK462) 1B Skoda Superb (SK461) 1C Skoda Superb (SK461) 1D Skoda Superb (SK461) Te dla świateł LED:31 Skoda Superb Combi (SK462) Dla kierownicy po lewej kodowania są nieparzyste - stawiam na "75"74 Skoda Superb (SK461) 75 Skoda Superb (SK461)
Komentarz
-
-
takie mam opisy do tych kodowań, można spróbować. BL to chyba blinker - kierunkowskaz, ale SBBR to nie wiem74 Skoda Superb (SK461) Halogen / Xenon China China without DRL SL with BL-function LED SBBR 75 Skoda Superb (SK461) Halogen / Xenon China China without DRL / TFL-ABL SL without BL-function LED SBBR ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal404 Zobacz wpisZastanawia mnie dlaczego ten sterownik potrafi sam się zresetować... Nie ruszam byte 18 a wywala całe kodowanie Sterownika..
Komentarz
-
-
też stawiam na chiński wyrób, nie pierwszy to raz->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz