Witam posiadam sterownik 1k0907379p, ostatnio pojawia się błąd czujnika tylnego lewego koła a czujnik jest na 100% ok. Według internetu problemem jest sterownik abs czy mogę wymienić całość na 3c0614109d? Według sprzedającego tak się wolę się upewnić. I czy to będzie pług & play czy trzeba będzie kodować?
Wymiana sterownika abs wraz z pompą.
Zwiń
X
-
Może komuś się przyda, ale po pierwsze pompy plug&play nie pasują inaczej idą przewody do hamulców. Przydatne informacje nie trzeba wymieniać całości jeśli padnie sam moduł ponieważ trzyma się on na 3 śrubach i można go wymienić nie odkręcając przewodów od hamulców a co za tym idzie nie trzeba nic odpowietrzać.
Kolejna sprawa miałem błąd:
"00290 - Układ ABS; czujnik prędkości kła; tylny lewy (G46)
003 - Usterka mechaniczna - Sporadyczny"
Całe szczęście jeszcze przed wymianą modułu ABS coś mnie podkusiło żeby rozebrać hamulce z tyłu i co się okazało malutki kawałek rdzy wielkości główki od zapałki przylepił się do pierścienia ABS co powodowało błędne odczyty bo po usunięciu go wszystko śmiga jak trzeba
Może komuś się przyda
-
-
Zamieszczone przez MarBum Zobacz wpis... Przydatne informacje nie trzeba wymieniać całości jeśli padnie sam moduł ponieważ trzyma się on na 3 śrubach i można go wymienić nie odkręcając przewodów od hamulców a co za tym idzie nie trzeba nic odpowietrzać.
...
Komentarz
-
Komentarz