włączająca się pompa powietrza wtórnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Incubus1995
    Drive
    • 2016
    • 58
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

włączająca się pompa powietrza wtórnego

Mam problem, gdyż pewnego razu jak opaliłem zaczęła mi się włączać pompa powietrza wtórnego za każdym razem jak odpalam za pierwszym razem, w sensie jak zgaszę i odpalę od razu to już się nie włącza, sprawdziłem błędy i trochę mi tego się pokazało, nie wiem od czego zacząć, był by wdzięczny za pomoc. Dorzucam screeny błedów. Pierwszy błąd " catalystic system bank" jest od kąt jest gaz i nikt nie wie dlaczego.
    Załączone pliki
  • Kot72
    Rider
    • 2017
    • 710
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Pompa powietrza działa prawidłowo . Tak ma być . Pierwsze uruchomienie np. po nocy pompa powietrza ma się załączyć na ok 90 sekund .

Komentarz

• Incubus1995
      Drive
      • 2016
      • 58
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

No to, to jest dziwne bo posiadamy ten samochód od nowości i nigdy nie było tak żeby po zapaleniu auta pompa powietrza nadupczala jak odkurzacz.

Komentarz

• Kot72
        Rider
        • 2017
        • 710
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Być może wcześniej pracowała ciszej i nawet nie zwróciłeś uwagi .

Komentarz

• Incubus1995
          Drive
          • 2016
          • 58
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

To jest możliwe, ale teraz wyje jak sto h****, ale co z błędami?

Komentarz

• Kot72
            Rider
            • 2017
            • 710
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Pompę będzie słychać ale nie aż tak żeby wyła . Może padać łożyskowanie lub zacina się zawór combo . To że się załącza to normalne . To że wyje normalne już nie jest . Błędów sporo . Robiłeś coś przy przepustnicy ? Jakieś adaptacje , odpinałeś wtyczki ? Akumulator nie padł ostatnio ? Skasuj błędy . Za jakiś czas sprawdź co wyskoczy pierwsze . Co do 16804 to warto sprawdzić szczelność układu wydechowego zwłaszcza pod kątem uszkodzeń pomiędzy sondami . Jakie masz korekty w grupie 032 ?

Komentarz

• Incubus1995
              Drive
              • 2016
              • 58
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Nic nie robiłem przy akumulatorze ani wtyczkach. Błędy pokazały się jednocześnie z tym że zacząłem słyszeć pompę, a po skasowanie pokazują się od razu wszystkie razem, a w sprawie szczelności sprawdzę w weekend.

Komentarz

• Kot72
                Rider
                • 2017
                • 710
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Tu masz typowo elektryczne błędy . Wszystko na raz nie mogło się zepsuć . Coś nie gra na linii przepustnica -komputer . Sam raczej tego nie naprawisz . Dobrze by było żebyś poszukał jakiegoś ogarniętego elektryka do sprawdzenia wiązki od komputera . Możesz spróbować zrobić adaptację przepustnicy . Może coś pomoże .

Komentarz

Pracuję...