mam problem z lusterkami fotochromatycznymi. 99% czasu nie ściemniają się w ogóle. Czasem "zaskoczą" i pracują przez chwilę jak powinny, wtedy ładnie szybko się ściemniają w ciemności i równie szybko wracają do normalności po wjechaniu do oświetlonego terenu.
Zauważyłem, że czasem poruszając kablem idącym do czujnika nad lusterkiem, włączają się wycieraczki - zatem podejrzewam wiązkę / wtyczkę. Czy ktoś kojarzy schemat, żeby wiedzieć jak to zdiagnozować? Z których czujników światła korzystają lusterka? Czy to jest do sprawdzenia / skalibrowania w VCDS?
- tak, funkcja jest włączona, w lusterku wstecznym pali się zielona dioda
- czujnik zmierzchu sterujący światłami działa raczej ok, tzn światła (ustawione na auto) włączają się same kiedy robi się ciemno, również szybko włączają się po wjechaniu do tunelu itp.
- leaving home / coming home również działa poprawnie
- czujnik deszczu również reaguje na wodę i włącza wycieraczki
Zauważyłem, że czasem poruszając kablem idącym do czujnika nad lusterkiem, włączają się wycieraczki - zatem podejrzewam wiązkę / wtyczkę. Czy ktoś kojarzy schemat, żeby wiedzieć jak to zdiagnozować? Z których czujników światła korzystają lusterka? Czy to jest do sprawdzenia / skalibrowania w VCDS?
- tak, funkcja jest włączona, w lusterku wstecznym pali się zielona dioda

- czujnik zmierzchu sterujący światłami działa raczej ok, tzn światła (ustawione na auto) włączają się same kiedy robi się ciemno, również szybko włączają się po wjechaniu do tunelu itp.
- leaving home / coming home również działa poprawnie
- czujnik deszczu również reaguje na wodę i włącza wycieraczki
Komentarz