Witam.
Jestem przedstawicielem firmy Lewian. Jesteśmy firmą specjalizującą się
w hamulcach już od ponad 20 lat. Od 1995 roku jesteśmy przedstawicielem
marki Zimmermann czyli jak zapewne wiesz, producenta tarcz oraz klocków
najwyższej półki dostępnej aktualnie w Polsce.
Prosiłbym o przedstawienie zasad na jakich współpracujecie z firmami.
Chętnie podzielimy się swoją wiedzą w temacie hamulców i nie tylko z
klubowiczami, udzielimy dobre rabatu na sprzedawane przez nas części w
zamian za reklamę w formie zaproponowanej przez was.
Prawdopodobnie odpinany był akumulator ( szyby nie działały prawidłowo, już zrobiłem "kalibrację" ).
Pojawił się problem z alarmem Meta montowanym w ASO ( alarm to ten pseudo fabryczny, występujący jako część zamienna - steruje nim centralny zamek, bo mam "scyzoryk" ):
Po kilkunastu sekundach od zamknięcia alarm pika dwukrotnie - nie wiem co to może być.
Do tej pory siedział cicho.
Wiem tylko, że alarm pika raz tuż po zamknięciu jeśli nie są zamknięte drzwi albo okna - lecz to nie to.
komoornik, spokojnie te alarmy tak mają. Jak przyciśniesz zamknięcie drugi raz też będzie pikał. Nic się nie dzieje. Przerabiałem to u siebie TTTM jeśli chodzi o Metę
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Pikanie po kilkunastu sekundach oznacza sygnalizację jakiegoś stanu alarmu po okresie zwłoki-uzbrajania alarmu. Być może masz niedomknięte do końca szyby albo któryś czujnik krańcowy klap lub dzrwi źle działa. Inną możliwością jest sygnalizacja dezaktywacji czujników ultradźwiękowych. Można to odwrócić włączając i wyłączając zapłon dwa razy a następnie zaraz po wyjściu z auta włączyć alarm. Sprawdź też czy coś się zmieni jeśli po normalnym włączeniu alarmu raz jeszcze na krótko naciśniesz przycisk włączania.
Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Pikanie po kilkunastu sekundach oznacza sygnalizację jakiegoś stanu alarmu po okresie zwłoki-uzbrajania alarmu. Być może masz niedomknięte do końca szyby albo któryś czujnik krańcowy klap lub dzrwi źle działa. Inną możliwością jest sygnalizacja dezaktywacji czujników ultradźwiękowych. Można to odwrócić włączając i wyłączając zapłon dwa razy a następnie zaraz po wyjściu z auta włączyć alarm. Sprawdź też czy coś się zmieni jeśli po normalnym włączeniu alarmu raz jeszcze na krótko naciśniesz przycisk włączania.
Tutaj kolega dobrze to opisał posprawdzaj wszystkie zamontowane czujniki maska , klapa itp
Jest coś w instrukcji mowa o uzbrajaniu bez czujników, ale wtedy kierunki powinny mignąć niby trzy razy - mrugają standardowo dwa razy.
[ Dodano: Pon 20 Lut, 12 19:07 ]
Na razie stanęło na kontakcie z ASO w którym był przegląd - nie montują takich alarmów, ale mówią żeby podjechać to zobaczą...
Wszystkie czujniki sprawdziłem (pootwierałem i pozamykałem wszystko) i nic nie pomogło.
Jak nie domknąłem specjalnie jednych drzwi to dźwięk nadal jest taki sam jak przy wszystkich zamkniętych.
Witam, chciałbym trochę odświeżyć temat. Posiadam Octavię Tour II. Rocznik 2011. Z gazem.
Wczoraj byłem u mechanika na wymianie filtrów instalacji gazowej. Podczas tych czynności mechanik odłączał całkowicie akumulator. Po powrocie do domu zauważyłam, że gdy zamykam samochód z pilota po ok 2-5 sekundach od zaryglowania następuje jeden głośny "PIK" alarmu. Zazwyczaj tak robił gdy zostało np. niedomknięte okno lub niezamknięte drzwi. teraz jednak wszystko sprawdziłem i jest pozamykane. Nadal jednak robi to "PIK".
Czy podczas odpięcia akumulatora i jego ponownym podpięciu alarm się jakoś "przestawił"? Czy trzeba go jakoś "wyregulować"? Czy też to może być awaria których z czujników?
Witam, chciałbym trochę odświeżyć temat. Posiadam Octavię Tour II. Rocznik 2011. Z gazem.
Wczoraj byłem u mechanika na wymianie filtrów instalacji gazowej. Podczas tych czynności mechanik odłączał całkowicie akumulator. Po powrocie do domu zauważyłam, że gdy zamykam samochód z pilota po ok 2-5 sekundach od zaryglowania następuje jeden głośny "PIK" alarmu. Zazwyczaj tak robił gdy zostało np. niedomknięte okno lub niezamknięte drzwi. teraz jednak wszystko sprawdziłem i jest pozamykane. Nadal jednak robi to "PIK".
Czy podczas odpięcia akumulatora i jego ponownym podpięciu alarm się jakoś "przestawił"? Czy trzeba go jakoś "wyregulować"? Czy też to może być awaria których z czujników?
posprawdzaj czujki maski czy jakiś kabelek nie odpadł
Komentarz