[O2] czujniki parkowania wariuja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamSkodaF
    Classic
    • 2013
    • 15

podpisuję się "obiema łapkami" pod tym, co napisał pedros :P Silkolene TITAN RACE PRO S 5W30 i musisz zbyć zadowolony - nie ma innej opcji :wink:
    Zamieszczone przez pedros
    do RS smialo w30 ... ja bym takowy zalewal.
    ja dokładnie tak samo.
    Adam
  • przemogsxr
    Ambiente
    • 2012
    • 118

Coraz czesciej zaczynaja mi strajkowac czujniki parkowania. Po wlaczeniu biegu wstecznego pojawia sie przerazliwy piski ktory trwa okolo kilku sekund. Przycisk wtedy mruga. Usterka wystepuje coraz czesciej i zeby bylo smieszniej to zawsze w godzinach popoludniowo-wieczornych. Do poludnia system dziala prawidlowo. Wykluczam zewnetrzne zabrudzenie. Ktos sie orientuje jaj rozwiazac ww problem? Czujniki mam z przodu i z tylu. Czy po podlaczeniu kompa da sie ustalic ktory konkretnie czujnik ma "humory"?

Komentarz

• gomar
      Rider
      • 2012
      • 480

przemogsxr, po podłączeniu ustalisz który świruje, wystarczy, że jeden ma jakiś problem i reszta nie działa. U mnie też zaczęły strajkować. Z tego co zauważyłem działają jak jest wilgotno więc podejrzewam problemy ze stykami. Póki co nic z tym nie robię bo pora nie ta. A zdaje się że trzeba ściągnąć zderzak żeby dojść do czujnika. Może się mylę bo patrzyłem tylko tak powierzchownie. Przyjdzie wiosna to się za niego wezmę. Ale jak dojdziesz co było winne daj znać. Ja miałem taki błąd:
      01547 - Sensor for Parking Aid; Rear Mid-Right (G205)
      009 - Open or Short to Ground - Intermittent
      SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

przemogsxr, było ze 100 razy
        podłącz VAGa, zazwyczaj zawilgocone są styki albo wiązka
        czasm oczyszczanie pomaga, czasem takie objawy to pad czujnika
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Hiszp4n
          Drive
          • 2011
          • 40

jak włączysz wsteczny a później pierwszy bieg to działa Ci 8 czujników, przystawiasz ucho do każdego jak któryś nie cyka to jest zepsuty, ja bez vag-a wymieniłem tak juz dwa i jest ok.

Komentarz

Pracuję...