co Wy z tym "sesikowym" :P na której stronie mogę znaleźć jakieś wyjaśnienie o co chodzi, bo bardzo to interesujące :lol:
[O2] problemy z uruchomieniem auta
Zwiń
X
-
[O2] problemy z uruchomieniem auta
Witajcie,
jestem użytkownikiem O2 z 2009r. Dotychczas auto sprawowało się bez zarzutu.
Trzy tygodnie temu podczas pobytu w gorach, nagle auto nie może zalić.
Po przekręceniu kluczyka w stacyjce, pojawiło się cykanie i wszystkie kontrolki na desce zaczeły mrugać. Oczywiście nic nie działało - rozrusznik nie kręcił, silnik milczał.
Samochód odpalił "na pych". Droga powrotna do domu przebiegla bez zastrzerzeń.
Po powrocie w warsztacie sprawdzone zostały:
- prąd ładowania - OK, także z obciążeniem,
- stan naładowania akumulatora wskazywał 50%,
- sprawność akumulatora wykazana na 97%.
W domu podładowałem akumulator i wydawało mi się, że wszystko będzie ok. Auto jest codziennie użytkowane do jazdy (głównie) miejskiej i garażowane.
No i wczoraj znowu. Pojechałem na miasto. Krótki postój na wizytę w sklepie i po próbie odpalenia - ZNOWU JAK POWYŻEJ OPISANE [rozrusznik nie kręcie, jest jakieś cykanie i migotanie kontrolek].
Auto odpalone na kable. I potem kilka razy bez problemów odpalało.
Chciałem doladować akumulator, a on po 30 minutach ładowania pokazał, że jest pełny.
Nie wiem, co może być przyczyną takich zdarzeń. Myślalam, że akumulator, ale nie jestem co do tego przekonany.
Proszę o pomoc !!! Pozdrawiam !!! Sławek
ps. może polecicie jakiś dobry i sprawdzony warsztat we Wrocławiu, który mógłby mi pomóc ?!?!?!slawro1234
-
-
Znajdź w okolicy dobry sklep z akumulatorami, sprawdzą czy jakieś urządzenie nie "wyciąga" prądu na postoju. Ewentualnie sprawdzą (jeśli tego jeszcze nie zrobili) poprawność mocowania klem i kabli rozrusznika. Jeśli będzie ok, czeka Cię pewnie wymiana akumulatora. Troche wcześnie, ale czasem tak bywa niestety..OCTAVIA '01
Komentarz
-
Komentarz