Właśnie jeśli do obróbki czegoś czy oglądania filmów to tylko IPS, do obróbki jest ważne odwzorowanie kolorów a do filmów kąty widzenia (chyba że oglądasz tylko na wprost monitora) i właśnie to daje IPS. Ja mam popiętego NECa bez IPS do lapka z IPS i niestety ale przy pracach graficznych kolory muszę zawsze sprawdzić na lapku. Wpisz sobie w google obrazy IPS vs TN.
Problem z odpaleniem Octavii 2
Zwiń
X
-
Problem z odpaleniem Octavii 2
Witam!
Mam dosyć poważny problem z moją skodą. Chodzi o to że od jakiegoś czasu nie chce odpalić. Pierwszy raz jak wróciłem z trasy, to na 2 dzień samochód nie chciał odpalić, mimo że po drodze nic nie wskazywałoby na usterkę. Sytuacja wygląda w ten sposób, że po przekręceniu kluczyka nie zapala się dioda świecy żarowej i check engine, ale rozrusznik normalnie kręci, prąd w samochodzie też jest. Po pierwszym incydencie auto zostało zholowane do warsztatu, gdzie został stwierdzony problem z masą. Zaraz po odbiorze jechałem znowu w trasę i tym razem auto po prostu zgasło podczas jazdy i znowu te same problemy z odpaleniem. Tym razem auto zostało zholowane do innego warsztatu, gdzie wymieniono całą płytę do której przymocowane są bezpieczniki. Samochód pochodził około miesiąca po czym znowu ta sama historia. Tym razem w jeszcze innym warsztacie wymieniono główny przekaźnik w skrzynce bezpieczników. Co też niestety nie pomogło. Problem w tym, że nie ma systematyczności w tym, kiedy auto się psuje. Raz jak jest zimne, raz jak jest ciepłe. No i po prostu gaśnie podczas jazdy. Najgorsze jest to że zawsze na pomoc drogową trzeba było czekać i w tym czasie, nie wiem czy auto ostygło, czy co się stało ale znowu zapalało. Komputer na diagnostyce nie pokazuje żadnych błędów. Czy macie może jeszcze jakieś pomysły co można by było jeszcze ewentualnie sprawdzić?
-
-
Zamieszczone przez Rem29Komputer na diagnostyce
czy jakieś inne testeryjaki masz przebieg?
klapa gasząca była wymieniana?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Witam możesz kolego podpowiedzieć co było przyczyną że nie pojawiała ci się ikona świec i chech engine? ja mam to samo i nie moge za nic dojść o co chodziRaz odpala a raz nie
[ Dodano: Pią 16 Sty, 15 21:42 ]
Rem29, Witam możesz kolego podpowiedzieć co było przyczyną że nie pojawiała ci się ikona świec i chech engine? ja mam to samo i nie moge za nic dojść o co chodziRaz odpala a raz ni
Komentarz
-
Komentarz