w mojej okolicy to sprawdzenie jest za free a ustawienie 60zł od osi
Brak spryskiwaczy szyb (przepala bezpiecznik)
Zwiń
X
-
Brak spryskiwaczy szyb (przepala bezpiecznik)
Witam
Usterka dotyczy Golfa V ale że to bliźniacze auto z Octavią II to może Tu na forum znajdę pomoc
Opisze problem jaki dopadł moje autko i elektrycy nie potrafią sie za to zabrać. Może do słabych trafiłem ale może ktoś z forum poda jakiś adres elektryka co to ogarnie :grin:
Nagle przestał działać spryskiwacz przedniej i tylnej szyby.Pierwsze co normalny człowiek zrobi to sprawdzi bezpiecznik (był oczywiście przepalony) oznacza że jest jakiś problem.
Wsadziłem drugi naciskam manetkę od spryskiwacza ( trzask bezpiecznika) .Pompkę odłączyłem ponowna próba bezpiecznik przepala.Gdy bezpiecznik jest przepalony, po
włączeniu wycieraczek przednich rusza wycieraczka tylna i tak sobie chodzi do momentu włożenia nowego bezpiecznika. Dodatkowo zapaliło się światło przeciwmgielne tylne czy
to bezpiecznik jest dobry czy przepalony lampa świeci .VAG pokazał " 2398(0x095E):29 Sterowanie pompy mycia tylnej szyby Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF sporadyczny"
oraz "156(0x009C):29 Sterowanie pompy układu mycia szyb Przerwa/zwarcie do masy Lamp OFF sporadyczny" Teraz pytanie gdzie tkwi błąd.
Uprzedzę dywagacje na temat "dzwona" i że źle zrobiona naprawa. Auto nie posiadało przygody blacharskiej itp , Golf V 2004 Pod maska kabelki wyglądają dobrze
Dzięki za info i wszelkie sugestie
Jak jest ktoś na forum z okolic Warszawki , lub ktoś kto ogarnia ten temat lub macie namiary na kogoś takiego to proszę o info na PW l
-
-
WABAS, gdzieś jest zwarcie i podejrzewam problem w tylnej klapie ( lub jej okolicy ) zważywszy na świecące ciągle przeciwmgielne. Spryskiwacz szyb i wycieraczka tylna są ze sobą powiązane "elektrycznie" więc zwarcie w układzie zmywania szyb może powodować samoczynną pracę tylnej wycieraczki. Na początek spróbuj wyjąć całkiem dwa małe przekaźniki ( J729 i J730 ) zainstalowane nad modułem Centralnej elektryki ( nad nogami kierowcy ). Potem trzeba by obejrzeć przepust gumowy między klapą a budą i jeśli tam wszystko jest OK, to zajrzeć do wnętrza klapy. Jak tam też OK to trzeba zanurkować "pod tapicerkę" w bagażniku po lewej stronie ( tam są złączki od wiązki klapy ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz