zajebista sprawa. super kleja. az się zastanawiam czy 195 by nie starczyło tak jak miałem wcześniej. bo 205 trochę auto zmulilo.
Problem z nie oryginalnym radiem HELP
Zwiń
X
-
Problem z nie oryginalnym radiem HELP
Witam. A wiec sprawa przedstawia się tak posiadam radyjko JVC KW-NT3. I niestety jest problem tego typu że działa tylko kiedy auto jest na chodzie i gdy stacyjka jest w położeniu 1 ( czyli gdy świecą się kontrolki) Gdy auto jest wyłączone niestety radio też jest wyłączone. Nie można go wogóle załączyć. Nie mam pojęcia od czego zacząć aby to naprawić. Mam takie podejrzenia że któryś kabelek na kostce trzeba wypiąć aby chodziło. Poradźcie coś
-
-
Wyciągasz radio z kieszeni, we wtyczce masz dwa kabelki, żółty i czerwony. Jeden z nich jest podłączony do stałego plusa drugi po stacyjce. Musisz sprawdzić na którym jest stały plus i podłączasz tam oba.
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KicerWyciągasz radio z kieszeni, we wtyczce masz dwa kabelki, żółty i czerwony. Jeden z nich jest podłączony do stałego plusa drugi po stacyjce. Musisz sprawdzić na którym jest stały plus i podłączasz tam oba.
Pozdrawiam MArcin
Mam te kabelki. Szczerze to je zamieniłem tzn zółty z czerwonym i odwrotnie. Spróbuje dzisaj sprawdzić miernikiem na którym jest plus i po kombinowac podłączenie. Chociaż powiem że na czerwonym kabelku co wychodzi z radia są dwie wtyczki. Podejrzewam że tam to będzie.
[ Dodano: Pon 13 Maj, 13 11:30 ]
Ok. i sprawa się tak ma. Po podłączeniu miernika i wychodzi na to że stały plus jest na kablu czerwonym. I teraz zapytam bo nie wiem czy dobrze myślę ( elektryk ze mnie kiepski :roll: ) kabel żółty i czerwony wychodzący z kostki należy podłączyć do jednego czerwonego do radia ?
[ Dodano: Pon 13 Maj, 13 11:31 ]
Oj chyba źle to wymyśliłem. Żółty i czerwony wychodzący z radia należy podłączyć do czerwonego do kostki
[ Dodano: Pon 13 Maj, 13 12:09 ]
Hola Hola. Źle pomierzyłem kufa mać. Plus jet na żółtym kabelku. Roiłem to miernikiem wg takiej podpowiedzi: czarną sonde do jednej żyły a czerwoną do drugiej żyły. I pojawił się wynik dodatni. I wychodzi na to że tam gdzie była czarna (czerwony przewód) jest minus a gdzie czerwona ( żółty przewód) to plus. Czyli do przewodu żółtego który wychodzi z kostki należy podłączyc czerwony i żółty wychodzący z radia. Poprawcie mnie jeśli coś pochrzaniłem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KicerNo to w kostce zamień czerwony z żółtym i podłącz ten żółty wychodzący z radia do czerwonego.
Zrozumiano czy narysować? :P
Pozdrawiam
Jeżeli dobrze kapuje to żółty wychodzący z radia podłączyć do czerwonego z kostki a co z żółtym z kostki i czerwonym z radia ? Też połączyć ? Bo tak zrobiłem po za mieniałem te kolory i za przeproszeniem d...a. Radio dalej nie gra a i doszedł problem że nie pamięta muzy. Tzn stacje pamięta ale jak puszczam z karty muzyke to rozpoczyna od początku po każdym uruchomieniu radia
[ Dodano: Wto 14 Maj, 13 10:11 ]
No dobra znowu coś z chrzaniłem. Nie zamieniałem kabli w kostce tylko tak po zamieniałem. Spróbuje dzisiaj to zrobić i dam znać.
Komentarz
-
Komentarz