Gratuluje
[O2] czujnik parkowania problem
Zwiń
X
-
[O2] czujnik parkowania problem
Witam wszystkich forumowiczow , mam problem z czujnikiem parkowania z przodu mianowicie wszystko dzialalo jak nalezy do czasu jak autko trafilo na serwis i tam musieli zdjac zderzak przedni , przy odbiorze auta nie dzialaly czujniki parkowania wiec szef serwisu powiedzial zeby podjechac nastepnego dnia to zobacza na VAG-u co jest problemem i pokazalo ze czujnik srodkowy po stronie kierowcy i umowili sie na naprawe w tym tygodniu ale pewnego dnia czujnik wrocil do zycia az do przedwczoraj wiec korzystajac z porad kolegow forumowiczow ( Wielkie Dzieki) wyciagnolem czujnik wadliwy ten ktory nie pyka i zamienilem z sasiednim i nadal to samo tzn ten nie pykajacy zaczal pykac a ten dobry przestal pykac wiec najprawdopodobniej dla mnie jest to wina kabli i teraz moje pytanie jak daleko ciagnie sie ten kabel od czujnika czy jest w miare krotki i mozna go samemu wymienic czy ciagnie sie az do bagaznika do centralki od tylnych czujnikow, bo gdyby na serwise robili fochy ze to nie ich wina i wciskali kit ze juz tak bylo jak auto trafilo na serwis to myslalem o wymianie tych trzech kabelkow co ida od wtyczki tylko jak daleko one ida? dzieki z gory za wszelkie podpowiedzi i sory za brak polskich znakow ale siedze na kompie z winda i klawiatura po francusku. pozdrowienia.
-
-
sylwester211, niech pokażą protokół przyjęcia samochodu na serwis
w każdym aso powinni sprawdzać samochód przed przyjęciem
u mnie podobnie było, okazało się że ramka od tablicy po bokach nie była przykręcona i odstawała no i cały czas widziały przeszkodę
oczywiście sam na to wpadłem przy odbiorze samochodu
mina kierownika bezcenna
Komentarz
-
-
Jak dasz radę włóż rękę od góry zderzaka, poruszaj kablami (delikatnie) i jak będziesz miał szczęście (jak ja, bo już jeżdżę od roku i odpukać czujniki działają) zaczną chodzić,jeśli to nie pomoże,to tylko zderzak w dół i sprawdzanie instalacji, gdzie serwis urwał kabel, ale jeśli w protokole przyjęcia auta do serwisu nie ma mowy o nie działających czujnikach parkowania, to młotek w dloń i do serwisu porozmawiać
Komentarz
-
-
We środę żona oddaje na serwis a ja zmierzam pojechać zaraz po pracy i dorwać szefa i niech naprawiaja , nie mam zamiaru placic za ich błąd. dam znać co i jak.
[ Dodano: Czw 16 Maj, 13 19:38 ]
wczoraj octavia odstawiona na serwis i pogadalismy z glownym szefem serwisu i udalo sie zrobic czujniki parkowania jako gest ze strony serwisu wiec my nic nie placilismy choc troche nas to nerwow kosztowalo , dzis odebralem skodzinke i jest naprawione a problemem byl kabel laczacy wszystkie czujniki z przodu . dziekuje bardzo wszystkim za podpowiedzi i pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz