ehhh znów nie dałem rady zawsze cos wyskoczy ....
Czujnik nasłonecznienia (climatronic)
Zwiń
X
-
Czujnik nasłonecznienia (climatronic)
Witam,
Przy okazji sprawdzając działanie klimatyzacji na VCDSie zobaczyłem, że w bloku 6 w pozycji 3 i 4 (czyli fotosensor G107 i G134) mam cały czas wskazania 0 bez względu na ilość światła.
Czujnik uszkodzony czy niepodłączony? Kiedyś konsola była zdejmowana.
Błędów żadnych VCDS nie pokazuje.
Jeżeli uszkodzony/niepodłączony to jak go się wyciąga i czy czasem nie jest konieczne wybebeszanie całej deski :?
[ Dodano: Czw 04 Lip, 13 18:36 ]
Nikt nie wie?Octavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
-
-
No to sam sobie odpowiem :P
Jak to wyciągnąć to już wiem. Całej deski nie trzeba ściągać.
KLIK
Z drugiej strony przewód podłączony jest do panelu climatronica
KLIK
Musiałbym teraz dorwać skądś działający czujnik i podmienić na chwilę :roll:
Przy okazji te linki prowadzą do instrukcji serwisowej Skody on-line - super źródło wiedzyOctavia II RS TDI 200/441
"Wojtek jak ostatnio depnął to buda dotarła do domu 10 minut po podwoziu" :twisted: :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Witam.
Słuchajcie, czy ktoś może z Was sprawdzał jakie są odczyty w VCDS z czujnika nasłonecznienia - tzn jaki zakres wartości? Ostatnio mnie to zainteresowało, gdyż zauważyłem, że w słoneczny dzień (27 stopni), muszę bardziej podkręcać klimę niż gdy mam pochmurny dzień i też 27 stopni. Wcześniej tak nie miałem. Ustawiałem 22 stopnie i niezależnie czy słonce czy pochmurno było komfortowo.
W vcds znalazłem takie parametry:Jednak, cały czas wartości pokazywane to 0, niezależnie od tego czy stałem w słońcu czy w cieniu.Sun intensity left Sun intensity right W/m˛ W/m˛
Dodatkowo sprawdzałem wartości innych czujników temperatury.
Temp czujników.jpg
Ps. Brak błędów w module climatronika.
Pozdrawiam
Eryk
Komentarz
-
Komentarz