Sterownik Gateway

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mariusz 55
    Classic
    • 2016
    • 25

Sterownik Gateway

no temu zanim wziąłem się za robotę na wszelki orientowałem się na forum w giełda cz nie ma problemu z zakupem takiej gdyby coś
    znalazłem ze 3 osoby co po 10zł były skłonne to sprzedać więc bez większych oporów wziąłem się do roboty wiedząc ze w razie czego nie ma problemu z zakupem następnej
    na szczęście nie było potrzeby =]
    świecenie mi nie przeszkadza
    też zastanawiałem się czy nie polakierować tego na czarny czy coś ale na żywo naprawdę fajnie to wygląda i zostawiłem
  • WM66
    Rider
    • 2013
    • 305
    • Octavia III (5E3)
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Sterownik Gateway

Witam.
    Mam problem z nagłośnieniem w mojej Octavii( brak dźwięku wychodzącego z radia ), mechanik u którego byłem powiedział mi że zwalony jest sterownik gateway i że jest on z całkiem innego auta, i teraz moje pytanie jest takie: Jak mam sprawdzić jaki będzie numer katalogowy żeby poszukać odpowiedniego sterownika ?? Widziałem na allegro kilka takich modułów lecz są różne numery katalogowe i nie mam pojęcia jaki będzie odpowiedni do mojego auta.
    Nie wiem czy mam Wam coś tutaj podać ?? Nie za bardzo się w tym orientuję, dlatego szukam pomocy. Proszę o wyrozumiałość z tłumaczeniem. Pozdrawiam
    Stara Czarnulka O2 RS - Sprzedana i szusuje po Słowacji.
    Nowa Czarnulka O3 RS
    Sprzedam - Kabelek VCDS PL 11.11 - PRIV

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A czy mechanik uzasadnił jaki związek ma gateway z brakiem dźwięku? Bo to dość naciągana teoria... Radio może grać na biurku i nie potrzebuje do tego żadnego gatewaya. Wystarczy +12V i głośniki. No chyba, że masz zainstalowany Sound System.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• kecaj
        RS
        • 2009
        • 1511
        • Superb II (3T4)

WM66, numer VIN i po sprawie.
        Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• WM66
          Rider
          • 2013
          • 305
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez shado
          A czy mechanik uzasadnił jaki związek ma gateway z brakiem dźwięku? Bo to dość naciągana teoria... Radio może grać na biurku i nie potrzebuje do tego żadnego gatewaya. Wystarczy +12V i głośniki. No chyba, że masz zainstalowany Sound System.
          Tak mam sound system, mechanik powiedział że są problemy z elektroniką i że gateway jest też uwalony bo coś tam nie tak podaje do radia czy coś takiego. Więc to ma być też do wymiany, dlatego szukam pomocy tutaj.

[ Dodano: Sob 03 Sie, 13 07:54 ]
          Zamieszczone przez kecaj
          WM66, numer VIN i po sprawie.
          Dzięki za info i za pomoc.
          ps: czy w serwisie mi podadzą ten numer katalogowy ??
          Nowa Czarnulka O3 RS

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z tego co pamiętam to z Sound Systemem od początku były problemy i to po prostu nie działało od nowości Potem chyba to jakoś naprawiali przez SW update. No ale może wina rzeczywiście jest w złym gatewayu.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• WM66
              Rider
              • 2013
              • 305
              • Octavia III (5E3)
              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez shado
              Z tego co pamiętam to z Sound Systemem od początku były problemy i to po prostu nie działało od nowości Potem chyba to jakoś naprawiali przez SW update. No ale może wina rzeczywiście jest w złym gatewayu.
              Zgadzam się, z tego co wyczytałem na forach to dużo osób właśnie miało problem z Sound System, w większości przypadków było złe kodowanie gateway, i właśnie to mi sprawdzał mechanik i powiedział, że u mnie do wymiany będzie cały ten moduł.
              ps; W serwisie babka nie chciała mi podać numeru katalogowego wrrrrr achhh te babby Tylko cenę mi podała jedyne 1100 zł hihi
              Gdzie mogę więc dostać ten numer jak nie w serwisie ?? Jest jakaś inna opcja ?
              Nowa Czarnulka O3 RS

Komentarz

• kecaj
                RS
                • 2009
                • 1511
                • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez WM66
                ...() Gdzie mogę więc dostać ten numer jak nie w serwisie ?? Jest jakaś inna opcja ?
                Patrz 3 posty wyżej....

[ Dodano: Nie 04 Sie, 13 17:40 ]
                WM66, według mnie 3C8 937 049 AC - jeżeli chodzi o sterownik systemu pokładowego
                Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• baca10
                  RS
                  • 2009
                  • 6225

WM66, nie koniecznie musi być wina gateway, mogą być problemy z samym radiem lub z elektroniką, na PW podsyłam Tobie namiary na kolege co pomoże

Komentarz

Pracuję...