paulob1, pedros, wymieniłem sondę tą przed katalizatorem na sondę Boscha i niestety jest o wiele gorzej z tymi "spadkami mocy". Niedawno zrobiłem długą trasę i bywało tak, że przez 200km było dobrze a potem mogło np. 10 razy w ciągu minuty brakować mocy. Ogólnie bym to określił jako loteria. Jest to irytujące gdy jadąc spokojnie ze stałą prędkością nagle sytuacja jakbym zdjął nogę z gazu lub nawet odnoszę czasami wrażenie jakbym wtedy lekko hamował(szybciej tracę prędkość niż podczas zdjęcia nogi z gazu) i wtedy rzeczywiście zdejmuje nogę z gazu i ponownie wciskam żebym mógł jechać.
paulob1, zasugeruje mechanikowi twoje uwagi
a co do ilości paliwa to zawsze tankuje do pełna i potem kolejne tankowanie do pełna jak zbliża się wskazówka do rezerwy lub wcześniej, jeśli wiem, że mam dłuższą trasę zrobić a paliwa braknie na przejechanie.
luckd, z tego co wiem to za temperaturę wskazywaną przez wskazówkę odpowiada taki czujnik. U mnie wentylatory kręciły się cały czas i pomogła wymiana termostatu wraz z obudową - takie coś jak podałeś w linku.
paulob1, zasugeruje mechanikowi twoje uwagi
![Uśmiech](https://forum.octaviaclub.pl/core/images/smilies/smile.png)
luckd, z tego co wiem to za temperaturę wskazywaną przez wskazówkę odpowiada taki czujnik. U mnie wentylatory kręciły się cały czas i pomogła wymiana termostatu wraz z obudową - takie coś jak podałeś w linku.
Komentarz