sebastian7905, dokładnie :wink: ...interes z naszych kieszeni musi się kręcić :evil:
[O2] Czujniki parkowania nowe czy zamienniki?
Zwiń
X
-
[O2] Czujniki parkowania nowe czy zamienniki?
witajcie
Wczoraj byłem w ASO na serwisie i po podłączeniu do kompa wyszło iż mam walnięte trzy czujnik w zderzakach.
Powiem wam szczeże że omało nie zszedłem jak ASO wyceniło usługę naprawy na prawie 1400 zł.
Ja się zgodzę iż pewne usługi w aso są drogie ale to już mnie powaliło na plecy!!!
Czy czujniki występują w zamiennikach?
Czy szukać jakichś z rynku wtórnego?
Czy można jakoś próbować reanimować te które są?
Czy wymiana ich wymaga zdjęcia zderzaka?
Ps jaki kabelek kupić by modz samemu podłączyć sie do samochodu i zczytac błędy, ewentualnie coś zmienić?
-
-
Ja za 350PLN kupiłem kompletny zderzak z czujnikami cofania. Już 2 czujniki mi padły i podmieniłem je na z zakupionego zderzaka (nawet ten sam kolor). W przypadku przodu wystarczyło wyciągnąć kratki. W przypadku tyłu nie wiem, ale obstawiam, że już nie jeden temat na forum był na ten temat i wystarczy poszukać.
Komentarz
-
-
Re: Czujniki parkowania nowe czy zamienniki?
Zamieszczone przez LUKASZ_diywitajcie
Wczoraj byłem w ASO na serwisie i po podłączeniu do kompa wyszło iż mam walnięte trzy czujnik w zderzakach.
Powiem wam szczeże że omało nie zszedłem jak ASO wyceniło usługę naprawy na prawie 1400 zł.
Ja się zgodzę iż pewne usługi w aso są drogie ale to już mnie powaliło na plecy!!!
Czy czujniki występują w zamiennikach?
Czy szukać jakichś z rynku wtórnego?
Czy można jakoś próbować reanimować te które są?
Czy wymiana ich wymaga zdjęcia zderzaka?
Ps jaki kabelek kupić by modz samemu podłączyć sie do samochodu i zczytac błędy, ewentualnie coś zmienić?
Wymiana -
- z przodu trochę problematyczne - wprzypadku FL trzeba zderzak zdjąć, ale operacja zdjęcia zderzaka + wymiana czujników + założenie zderzaka to 1-2h na parkingu (ale raczej nie zimą)
- z tyłu - po odkręceniu paru śrubek od spodu da się wymienić czujniki bez ściągania zderzaka, ale trzeba mieć rączki ginekologa :-)
Komentarz
-
Komentarz