Po trzech dniach postoju w garażu pada akumulator, podłączam pod prostownik, ładuje go, jednak pobór prądy jest cały czas na poziomie 10A, prostownik nie może naładować do końca akumulatora. Zawożę więc do ASO z reklamacją akumulator.
ASO: Ma Pan lewy pobór prądu bo jest nieoryginalne radio !
JA: Proszę więc o wyjaśnienie
- niech mi Pani wyjaśni czemu po 1,5 roku akumulator się rozładował dopiero a nie zeszłej zimy ?
- czemu podczas jego ładowania, miernik pokazuje iż akumulator non stop się ładuje nie może skończyć się ładować i nie jest to prąd 10A - skoro więc radio pobiera na lewo to jak rozumiem nie byłby w stanie naładować się akumulator ale prąd ładowania byłby na poziomie 15mA raczej
ASO: Ma Pan lewy pobór prądu bo jest nieoryginalne radio !
Wymontować nieoryginalne radio i podjechać do innego ASO bo to dotychczasowe może posunąć się dalej i twierdzić że radio "wykończyło" akumulator dokumentnie...
Pozdrawiam,
Jaroslav92525
----------------------- VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
ASO mówi, że radio z aku pobiera 0,15 non stop i dlatego nie da się naładować do końca, po odpięciu bezpiecznika z radia odnotowali pobór pobiera 0,01.
Pytanie ile musiałbym nie zjeżdżać, aby aku zostało rozładowane przez takie radio ?
Problem polega na tym, że producenci aut szukając oszczędności, wsadzają w nasze auta coraz większy syf ... weźmy taki akumulator ... moja OCTAVIA I została przeze mnie odebrana z salonu w październiku 2010. Radio mam oryginalne SKODA ... przejechałem w tym czasie 56 tyś. km ... i padł mi akumulator miesiąc temu. Auto cały czas garażowane. Jak podjechałem do sklepu z akumulatorami, to się okazało, że CENTRA, WARTA, BOSCH, YUASA przewidują do mojego autka dużo mocniejsze akumulatory ... słabszy oczywiście da radę, ale padnie po 3 latach ... taka jak u mnie oryginalny aku ... takie jest życie.
Na początku jak miałem radio Alpina to sam tryb czuwania radia pobierał 0,3 A ! Sprawdziłem to w domu z radiem podpiętym pod zasilacz jeszcze przed montażem. Rozwiązaniem okazało się podpięcie czujnika zapłonu pod zapłon, a nie pod +12.
macherstudio, a jak masz podłączone radio? Pod zapłon, czy zapłon podpięty na stałe pod +12 ?
Czasami w niektórych radiach spada pobór prądu w trybie czuwania jak wyjmiesz, albo odepniesz panel.
Proponuję odłączyć akumulator od instalacji i naładować. Prądem 1/10 pojemności jak jest całkiem rozładowany to ~10h. Potem zrobić test akumulatora. Jak Akumulator ok wtedy badać pobory prądów. Jak radio nie było montowane w ASO to proponuje wyciągnąć przed wizytą w ASO
Komentarz