[O2] Demontaż panelu ogrzewania :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zbroszki
    Classic
    • 2014
    • 2

[O2] Demontaż panelu ogrzewania :)

grzegorz_, gratulacje i pytanie. Masz pakiet na bezdroża?? bo jakoś wysoko stoi twoja OIII
  • sobi87
    Classic
    • 2012
    • 5

[O2] Demontaż panelu ogrzewania

Witam serdecznie. Czytałem wiele podobnych tematów lecz nie znalazłem konkretnej odpowiedzi odnoście panelu ogrzewania w O2 Po zdemontowaniu ramki wokół środkowego słupka (radia i panelu ogrzewania) odkręciłem panel ogrzewania który jest przymocowany czterema śrubami i już myślałem że ładnie wyjdzie a to nie ;/ W O2 z tego co czytałem cała regulacja odbywa się na silniczkach więc cały panel jest sterowany elektrycznie a nie tak jak w O1 poprzez linkę doprowadzoną do panelu. Co może tam trzymać? Dodam że lewą stronę wyjmę na około 5cm a prawa odchodzi na 1cm. Nie mam możliwości zajrzenia za panel i stwierdzenia co tam blokuje. Czy to może być kostka połączeniowa która jest na krótkim przewodzie? Czy coś innego. Bo raczej popielniczka tego nie trzyma

Komentarz

• LeszekK
      Drive
      • 2010
      • 41

W klimatroniku i owszem sterowanie jest na silniczkach a w klimatiku jak u Ciebie jest na lince sterowanie kierunku wylotu powietrza (mowa o O2 przed liftem).
      Linka ma na końcu taki zatrzask wchodzący w gniazdo w panelu sterowania. Najlepiej do tego sie dobierać po odkręceniu prawego boczka tunelu środkowego (tego przy nogach pasażera) - wówczas wszystko zobaczysz a i złożyć powtórnie bedzie prosto.

Komentarz

• sobi87
        Classic
        • 2012
        • 5

A po zdemontowaniu popielniczki jest dostęp od dołu aby tą linkę zdjąć a później ewentualnie założyć? Bo aby zdjąć prawy boczek trzeba zdemontować środkowy tunel (podłokietnik itp.) czy nie trzeba ? Planuje zamontować gniazdo zapalniczki bliżej okna bo niestety te gniazdo które jest fabrycznie jest tragicznie umiejscowione ;/

Komentarz

• LeszekK
          Drive
          • 2010
          • 41

Bo aby zdjąć prawy boczek trzeba zdemontować środkowy tunel (podłokietnik itp.) czy nie trzeba ?

Nie nie trzeba demontować tunelu środkowego - tylko ten bok.

Komentarz

• Nedar
            Ambiente
            • 2009
            • 209
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Opis demontażu poniżej.
            Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...