[O2FL] Kontrolka przepalonej żarówki (mimo wymiany)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawlikk
    Classic
    • 2018
    • 0
    • Octavia I combi (1U5)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Agamek12, kiedyś tankowałem sporo Vervy i żadnej różnicy nie widziałem. No ale ja mam starego klekota.
    Teraz jak kupisz coś w Biedronce i zapłacisz kartą VISA dostajesz kod rabatowy -10g/l za paliwoa Verva na Orlenie.
  • pawlikk
    Classic
    • 2014
    • 13

Czesc,
    Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego problemu.

Jako nowy posiadacz O2FL na wstępie postanowiłem "rozprawić" się z ciągle święcącą się kontrolką od przepalonej żarówki. Podpiąłem się do komputera i okazało się, że to lewy kierunkowskaz w lusterku... (owszem, nie działały wszystkie diody).

Kupiłem w ASO listwę led i wymieniłem ją (swoja drogą, poprzedni właściciel już musiał to robić, bo były pourywane wszystkie zaczepy, na które na forach zwracano uwagę..). Pal to licho, trzyma się pięknie, świeci wyśmienicie... Tyle, że po chwili od uruchomienia silnika (w zasadzie próbowałem, to chwile po wciśnięciu hamulca, nawet bez używania kierunków.. kontrolka przepalonej żarówki włącza się na nowo... Ok.. pomysłem, że kolejny kierunek lub inna lampka... Podłączyłem komputer i o dziwo... dalej pokazuje, że problem leży w lewym kierunku (który dosłownie chwile wcześniej wymieniłem i który działa bez zarzutu). Skasowanie błędu nic nie daje... kontrolka dalej się zapala...

Co może być przyczyną?

Poniżej log dotyczący problemu:

Address 42: Door Elect, Driver Labels: 1K0-959-701-MIN3.lbl
    Part No SW: 1T0 959 701 T HW: 1T0 959 701 T
    Component: Tuer-SG 009 2107
    Coding: 0000052
    Shop #: WSC 73430 790 00999
    VCID: 489546F93BA8DA9
    1 Fault Found:
    00109 - Left Mirror Turn Signal Lamp (L131)
    012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent

Z góry dziękuje za odpowiedź,
    Pozdrawiam
    paweł

Komentarz

• adalbert
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 260
      • Superb II combi (3T5)

Re: Kontrolka przepalonej żarówki (mimo wymiany)

Zamieszczone przez pawlikk
      Czesc,
      Przeszukałem forum, ale nie znalazłem podobnego problemu.

Jako nowy posiadacz O2FL na wstępie postanowiłem "rozprawić" się z ciągle święcącą się kontrolką od przepalonej żarówki. Podpiąłem się do komputera i okazało się, że to lewy kierunkowskaz w lusterku... (owszem, nie działały wszystkie diody).

Kupiłem w ASO listwę led i wymieniłem ją (swoja drogą, poprzedni właściciel już musiał to robić, bo były pourywane wszystkie zaczepy, na które na forach zwracano uwagę..). Pal to licho, trzyma się pięknie, świeci wyśmienicie... Tyle, że po chwili od uruchomienia silnika (w zasadzie próbowałem, to chwile po wciśnięciu hamulca, nawet bez używania kierunków.. kontrolka przepalonej żarówki włącza się na nowo... Ok.. pomysłem, że kolejny kierunek lub inna lampka... Podłączyłem komputer i o dziwo... dalej pokazuje, że problem leży w lewym kierunku (który dosłownie chwile wcześniej wymieniłem i który działa bez zarzutu). Skasowanie błędu nic nie daje... kontrolka dalej się zapala...

Co może być przyczyną?

Poniżej log dotyczący problemu:

Address 42: Door Elect, Driver Labels: 1K0-959-701-MIN3.lbl
      Part No SW: 1T0 959 701 T HW: 1T0 959 701 T
      Component: Tuer-SG 009 2107
      Coding: 0000052
      Shop #: WSC 73430 790 00999
      VCID: 489546F93BA8DA9
      1 Fault Found:
      00109 - Left Mirror Turn Signal Lamp (L131)
      012 - Electrical Fault in Circuit - Intermittent

Z góry dziękuje za odpowiedź,
      Pozdrawiam
      paweł
      Zdziwisz się :twisted:
      Masz źle zakodowany sterownik - nie powinien badać przepalenia żarówki kierunków bocznych (czyli kierunków). Twoje auto nie wie- że kierunki w lusterkach działają, bo biorą za mały prąd by komp to rozpoznał
      Wyłącz przez odkodowanie tego parametru - i masz spokój.

A swoją drogą - spokojnego użytkowania szkodnika :roll:
      Była O2, Jest SuperB!

Komentarz

• pawlikk
        Classic
        • 2014
        • 13

Re: Kontrolka przepalonej żarówki (mimo wymiany)

Zamieszczone przez adalbert
        Zdziwisz się :twisted:
        Masz źle zakodowany sterownik - nie powinien badać przepalenia żarówki kierunków bocznych (czyli kierunków). Twoje auto nie wie- że kierunki w lusterkach działają, bo biorą za mały prąd by komp to rozpoznał
        Wyłącz przez odkodowanie tego parametru - i masz spokój.

adalbert no faktycznie to nowosc dla mnie..

A w jaki sposob to wylaczyc? Dostep do komputera mam, ale korzystam z tego tylko do zobaczenia co jest nie tak.. jak juz edytowac wpisy - nie mam pojecia.

pozdrawiam
        Pawel

[ Dodano: Sob 07 Cze, 14 19:42 ]
        Zamieszczone przez adalbert
        Dzięki

[ Dodano: Sob 07 Cze, 14 23:53 ]
        Próbowałem wieczorem wyłączyć ten parametr... Niestety, trzeba tam podać konkretne wartości (nie ma czegoś takiego jak asystent...).

Ma Ktoś "rozpiskę", jakie wartości należy podać.. żeby nie sprawdzało żarówek w kierunkowskazie? (podobnie dla strony prawej)

[ Dodano: Nie 08 Cze, 14 23:04 ]

Czy mam tak po prostu odjąć "4", żeby nie sprawdzało mi stanu żarówek (listwa LED) w lusterku?
        Kodowanie: 0000048 ??
        Ktoś już tak robił?

Komentarz

• adalbert
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 260
          • Superb II combi (3T5)

Dokładnie tak to działa, odejmujesz wartość od tego co masz.
          Sorry że tak późno odpisuję :-)
          Była O2, Jest SuperB!

Komentarz

Pracuję...