Witam.Serdecznie polecam zakupy w tej firmie!Bardzo dobry kontakt pelen profesjonalizm i zaufanie do klienta.decyzja o zakupie wtorek ok. 14-tej potwierdzenie przelewu ok.17-tej paczka w domu ok.10-tej sroda!Dziekuje bardzo i zycze wszystkiego najlepszego!Pozdrawiam.
[O2] "ciepły kluczyk" po wyjeciu ze stacyjki
Zwiń
X
-
[O2] "ciepły kluczyk" po wyjeciu ze stacyjki
Witam.
Niedawno zauważyłem dziwną rzecz w mojej oktawce. mianowicie po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka, zamykając go, zauważyłem że jest wyczuwalnie ciepły ( ciepła jest ta częsć metalowa, która wkłada się do stacyjki) . Nie jest gorący, ale normalnie ciepły. Zdarzyło się to parę razy. Nie ma reguły co do jego grzania ( że nagrzewa się przy określonych warunkach). Najczęściej jest normalny- zimny, ale kilka razy zdarzyło się że był ciepły.Od pierwszego takiego zdarzenia upłynęło parę tygodni i teraz zwracam na to uwagę. Poza tym dziwnym objawem nic złego się nie dzieje z autem. Instalacja elektryczna działa normalnie, silnik uruchamia się bezproblemowo, kontrolki świecą normalnie.... Auto z silnikiem BXE, 1,9 TDI seria. Nic nie robione w instalacji.
Zastanawiam się czy to nie objaw nadciągających kłopotów. W najbliższym czasie postaram się podjechać na komputer - może coś pokaże. Może ktoś miał podobnie ? Z góry dziękuje za sugestie i podpowiedziZakręt jest najciekawszym elementem prostej
-
-
:-)
Hmm... Gdyby to było w każdy upalny dzień, to może było by to jakieś wytłumaczenie. Jednak tak nie jest. Poza tym mam sprawną klimę i wewnątrz auta nie jest gorąco. Zastanawiam mnie, co może go tak podgrzewać w stacyjce ?
W przyszłym tygodniu umówiłem się z kumplem i podjadę do niego na komputer i zobaczymy czy jest coś niepokojącego.Zakręt jest najciekawszym elementem prostej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez robreg...Jedyną rzeczą mogącą podgrzewać kluczyk w stacyjce to wypalające się styki w kostce stacyjkiJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
W normalnym stanie owszem, w nienormalnym... Sky is the limit ;-)
[ Dodano: Nie 13 Lip, 14 20:38 ]
bo co innego jak prąd elektryczny mogłoby podgrzać grot kluczyka. to nie jest kuchenka indukcyjna, żeby gotowała poprzez fale elektromagnetyczne :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
przepraszam za brak wielkich liter, post dyktowany głosowo komórcePozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Witam. Kolega od komputera na urlopie, więc diagnoza komputerowa odwleka się w czasie. Kolega roberg może mieć rację- tez troche podejrzewam kostkę stacyjki. Chyba spróbuje zdjąć plastik z kolumny kierownicy i delikatnie obadam co tam się dzieje.... Dziś znów grot kluczyka był mocno ciepły, a przejechałem jakieś 35 km.Zakręt jest najciekawszym elementem prostej
Komentarz
-
Komentarz