swiatla swieca na przemian

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tatar86
    Classic
    • 2018
    • 0

eaglemirek, nie unoś się tak, bo Ci żyłka pęknie :P
  • tatar86
    Classic
    • 2014
    • 2

Witam,

moj problem polega na tym, ze swiatla swieca na przemian to znaczy : z przodu swieci lewe mijania i prawa pozycja, z tylu rowniez jedna pozycja po przekatnej, ta sama sytuacja z kierunkami lewy z przodu swieci lewy z tylu nie, prawy z przodu nie dziala z tylu dziala, kierunki w lusterkach dzialaja oprocz tego brak mozliwosci wlaczenia swiatel awaryjnych i oczywiscie kontrolka swiatel na desce. jakby ktos znal mozliwe przyczyny to chetnie poprobuje z Wami to rozgryzc

Komentarz

• hyp
      Ambiente
      • 2013
      • 146
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hej, wydaje mi się że światła drogowe/mijania są podzielone na dwa bezpieczniki, że jak się jeden spali to żebyś nagle nie stracił istotnych świateł np. w nocy na drodze.

W innych samochodach z jakimi miałem styczność takie zachowanie jaki opisałeś czyli świecenie świateł na "krzyż" objawiało się spaleniem jednego bezpiecznika odpowiedzialnego za światła, nie wiem jak to w Octavii rozwiązali, mogę się mylić, sprawdź bezpieczniki
      ↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

tatar86, a masz na zegarach info o spalonej żarówce? Mi to wygląda na uszkodzoną Centralną elektrykę. Możesz spróbować odłączyć na chwilę aku, ale podejrzewam, że bez flashu softu lub podmiany CE się nie obejdzie...
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• hyp
          Ambiente
          • 2013
          • 146
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Hej i co problem rozwiązany ??
          ↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑

Komentarz

• tatar86
            Classic
            • 2014
            • 2

heh najprostsze rzeczy to podstawa magik ktory uzytkowal ten samochod przede mna powkladal zle bezpieczniki przy okazji czesc sie przepalila i taki byl tego efekt

Komentarz

Pracuję...