Problem z kontrolkami.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wyspian1
    Classic
    • 2018
    • 1

Problem z kontrolkami.

Agamek12
    Na pewno z jazdy również będzie zadowolona jak moja, już czekać aż będziesz domawiał koszyczek do przodu :szeroki_usmiech
  • wyspian1
    Classic
    • 2014
    • 9

Problem z kontrolkami.

Podczas jazdy autostradą, gdy wjechałem na łączenie mostu z drogą (lekki chopek) nagle zapaliły mi się wszystkie kontrolki jakie były tylko możliwe. Na maxi-docie zapaliła mi się czerwona kontrolka od ciśnienia oleju w silniku wraz z wiadomością. Wszystkie wskazówki w zegarach opadły na zero. Trwało to jakieś 5 może troszke więcej sekund. Jechałem nadal silnki mi nie zgasł, prędkość miałem 130 nie więcej. Po tym wszystkim, wszystko wróciło do normy oprócz kontrolki od Airbagu, która świeci się do tej pory. Po zjechaniu na parking sprawdziłem stan oleju w silniku, jest ok.

Jadę zaraz na komputer, ale może ktoś z was miał coś podobnego lub słyszał o podobnym przypadku?

Komentarz

• pawel_breslau
      Ambiente
      • 2014
      • 175

Mi swego czasu padł moduł ABS-u i gdy tylko silnik się zagrzał to na szafie włączało się wszystko co możliwe łącznie z komunikatem, że należy się zatrzymać-silnik kaput gdyż nie ma oleju. A po sprawdzeniu był.
      Ale mi to działo się przy zagrzaniu silnika a u Ciebie może być inaczej.
      Pozdrawiam.
      Paweł
      Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"

Komentarz

• hyp
        Ambiente
        • 2013
        • 146
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

twój opis problemu, podchodzi pod opis padających zegarów tzw "zimne luty" czyli pęknięcia lutów na płytce elektronicznej, temat dość regularnie pojawia się na forum (wariujące wskazania, choinka na desce, problem z odpaleniem - zegary death )

też może być luźna lub zaśniedziała wtyczka od zegarów, to bym sprawdził na początek,
        ↑↑↑ To jest moja opinia I naucz się z tym żyć ↑↑↑

Komentarz

Pracuję...