Witam serdecznie. Mam taki nietypowy problem w mojej Octavii 2 1,9 TDI. Mianowicie podczas nagrzewania się silnika oraz wnętrza pojazdu, gdy temperatura się podnosi z nawiewu wydobywa się nieprzyjemny zapach. Po osiągnięciu temperatury roboczej problem zanika. Dodam że filtr kabinowy wymieniam, przy każdej wymianie oleju na węglowy oraz ozonuje klimatyzacje raz do roku. Patrzyłem pod maskę czy jakieś zwierzątko mi tam nie zdechło, ale nic nie widzę, przy czym nadmienię że samochód jest wyposażony w odstraszacz gryzoni. Zastanawia mnie jeden fakt czy np. tam gdzie zasysane jest powietrze do ogrzewania pojazdu nie powpadały jakieś liście lub inne zabrudzenia i to nie jest przyczyną? Bardzo dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Nieprzyjemny zapach z nawiewu!
Zwiń
X
-
Witam. Problem pojawił się w okresie zimowym, ale już znalazłem winowajcę. Rozebrałem podszybie, sprawdziłem wlot do zaciągu powietrza i nic tam nie znalazłem.Wszystko czyste, suche. Przypuszczam że przyczyną jest płyn do spryskiwacza. Czekam aż się skończy i wleje inny. O efektach poinformuje. Dziękuje i pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz