Uszczelki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MatiRS
    Classic
    • 2016
    • 0

Uszczelki

Witam, Panowie mam do wymiany uszczelki ale jeszcze nie wiem jakie. Przy predkosci ponad 120kmh zaczyna cos swistac, strasznie to irytuje. Przerabial ktos juz taki temat ?? Drogie są te uszczelki ?
  • Krzaq
    Rider
    • 2011
    • 257
    • Octavia I (1U2)
    • AUQ 1.8 20VT 180 KM

Pewnie chodzi Ci o uszczelki w drzwiach...
    GEODETA - w razie potrzeby pisać

Komentarz

• patryk23
      L&K
      • 2011
      • 1105
      • Octavia II (1Z3)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Jezeli zewnętrzne przed liftem to dodatkowo wycierają lakier na tylnych nadkolach myśle ze dużo nie staniało to licz tak ok stówki za sztukę.

Komentarz

• MatiRS
        Classic
        • 2016
        • 0

Mysle, ze to bede te o ktorych mowisz i faktycznie z tyly w drzwiach jest wytarty lakier.. wiec bede musial tez pomalowac... Wielkie dzieki pozdro

Komentarz

• Natalia Szyk
          Classic
          • 2016
          • 39

U mnie równiez powyżej 120km bardzo slychac szum + wytarte tylne nadkola. O2 FL - czy znacie numer katalogowy uszczelek? Wymiana rozwiazuje problem w 10%?

Komentarz

• Sony
            Rider
            • 2015
            • 342
            • Octavia II (1Z3)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Szum może pochodzić od toczenia się kół (głośność opon). Jeśli uszczelki nie są wytarte i nie przepuszczają wody, to może lepiej ich nie ruszać (z efektem wymiany może być różnie). Drzwi pewnie można też dociągnąć trochę na regulacji rygla.

Komentarz

• -ziębi-
              Classic
              • 2017
              • 3

Koledzy mam też problem szumu/hałasu wewnątrz auta (O2fl 2012 hatchback). Nie umiem sobie z tematem poradzić, przekopałem internety czytałem o wymianie uszczelek i nic. OD ok 80km/h zaczynam słyszeć wzmożony szum tzn. jakby opory powietrza ale bardzo denerwujące irytujące. Uszczelki mam miękkie więc raczej są już poprawione nie ma na nich żadnych przetarć, zniszczeń wyglądają ok. szum/hałas narasta i jest bardzo denerwujący i nie wydaje mi się żeby to były opony po prostu jakby opory powietrza ale nie do zniesienia. Jechałem starszym passatem B6 2008 starą BMW wcześniej miałem Vectre C 2003 i były słyszalne opory ale nie aż tak a mam auto 2012r. Podpowiedzcie gdzie zajrzeć coś się mogło poluzować, przesunąć może nadkola już nie wiem gdzie szukać.

Komentarz

Pracuję...