Może nie problem ale wątpliwość wyjmowanie / wkładanie reflektora przedniego OIIFL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Może nie problem ale wątpliwość wyjmowanie / wkładanie reflektora przedniego OIIFL

Ostatnio wymieniałem żarówki i wyjąłem reflektor wysunąłem go (str. kierowcy) czyli plastikowa płytka prostokątna w górę i haczyk w stronę drugiej lampy, wysunęło się gładno, sama lampa z nieco większą siłą, ale w drugą stronę było już ciężej, ostatecznie zaskoczyło, ale jakoś nie jestem przekonany .... nie chciała mi lampa wyjść bo chciałem "poprawić" tj. sprawdzić czemu tak ciężko wychodzi, ale miałem wrażenie, że jakby blokuje mi ją rant błotnika ..... jakieś sugestie ?
    www.prostetorodo.pl
  • endryu
    RS
    • 2006
    • 3773
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Po wysunięciu lampy należy jej prowadnice oczyścić z kurzu, piasku, brudu. Sprawdzić i też oczyścić (bo może być skorodowany) metalowy suwak blokady. Każdorazowo lampa ma wychodzić i wchodzić w prowadnice bez oporów. Trzeba zwrócić uwagę na prostopadłe wsuwanie lampy po prowadnicach. Lampa osadzona jest na plastikowej podstawie, która przykręcona jest dwoma śrubkami poprzez elementy ustalające jej położenie-regulacyjne. Sprawdź czy te śruby i podstawa nie są poluzowane bo wtedy suwając lampę zmieniany ustawienie podstawy i jest problem z jej właściwym ustawieniem i pasowaniem do nadwozia.
    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
    =================================================

Komentarz

• macherstudio
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 2378
      • Mitshibishi
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Więc jak będzie cieplej zrobię te operację raz jeszcze bo wkładanie nie było tutaj intuicyjne - bardzo dziękuję Ci za pomoc.
      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• djtomi2
        Rider
        • 2010
        • 252
        • Octavia II (1Z3)
        • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Raczej ci się nic nie podziało tylko najprawdopodobniej nie trafiłeś w prowadnice. Musisz wyciągnąć jeszcze raz i wsadzić jeszcze raz. Niestety skoro nie trafiłeś w prowadnice, to i wyjąć nie będzie ci teraz łatwo. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...