Szarpanie podczas jazdy na stalych obrotach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MRadar
    Ambiente
    • 2013
    • 106

Szarpanie podczas jazdy na stalych obrotach

Witam wszystkich,

Od jakiegoś czasu mam problem którego opis poniżej (Auto to Octavia II 1.9tdi BXE).

Podczas jazdy na 1,2,3 (na 4 raczej nie występuje) i utrzymywaniu obrotów na stałym poziomie w zakresie między 1500-2000 (zaleznie od biegu) auto szarpie czyli chyba można powiedzieć że robi kangurka. Musze jeszcze to sprawdzić dokładnie ale wydaje mi się że kangurkowanie występuje raczej na rozgrzanym silniku niż na zimnym. Co ciekawe problem własciwie zniknał po 'zaślepieniu' mechanicznym zaworu EGR (bez wykasowywania z programu). Jednak mechanik poradził żeby raczej nie zaślepiać EGR-u ponieważ w tym modelu jego częścią jest chłodnica (spalin?) i jego zaślepienie może prowadzić do przegrzania układu. Z ostatnich obserwacji wynika że podczas ujemnych temperatur problem raczej nie wystepowal a jesli to bardzi rzadko. Temperatury poszly w gore i problem wrocil.

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem u siebie albo zna rozwiązanie/przyczyne?

Edit: Poniżej link do starego filmiku który obrazuje problem podczas postoju:

Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
    Antracytowy Mint z Krk by MRadar
  • Sznurek
    Classic
    • 2012
    • 37

Witaj

Powiedz mi silnik posiada moc czy osłabiony jest ?

Komentarz

Pracuję...