Drgania na zimnym silniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiek180601
    Ambiente
    • 2012
    • 101
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Drgania na zimnym silniku

witam

mam pytanie posiadam 02 VRS 170 KM przebieg jakieś 120 tyś od około dwóch tygodni zauważyłem dziwny objaw na zimnym silniku mianowicie delikatne drgania silnika które utrzymują się przez kilka sekund. Dziś była pewna kumulacja ponieważ był moment takiego szarpnięcia jak by ktoś wjechał mi w tyłek może z delikatną przesadą ale było to dosyć mocne szarpnięcie.Na gorącym silniku jest wszystko ok nic się nie dzieje.Kilka tygodni temu była robiona diagnostyka silnika i nie było żadnych błędów generalnie autko chodzi rewelacyjnie niema żadnych innych objawów.Prośba do was o pomoc w temacie gdzie czego szukać nie wiem za bardzo od czego zacząć zatankowałem pełny bak paliwa zwykłym ON ponieważ do tej pory tankowałem Powera ale myślę że to niema związku z całą tą sprawą

dzięki
  • robekcool
    RS
    • 2009
    • 2041
    • Octavia II (1Z3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Diagnostyka silnika nie polega tylko na sprawdzeniu błędów.
    www.k-mot.pl
    Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
    Autoholowanie.
    Robert Kulma

Komentarz

• misiek180601
      Ambiente
      • 2012
      • 101
      • Octavia II combi (1Z5)

na 99,9 % przyczyną wtrysk common rail pytanko do was gdzie można w miarę tanio kupić taką część ?

Komentarz

• misiek180601
        Ambiente
        • 2012
        • 101
        • Octavia II combi (1Z5)

diagnostyka wykazała że wszystkie wtryski na zimnym mają około 0,7 0,8

Komentarz

• misiek180601
          Ambiente
          • 2012
          • 101
          • Octavia II combi (1Z5)

Pytanie do was co proponujecie zrobić najprościej wymienić wtryski ale to koszt około 4 tyś pytanie czy to jest faktycznie to.W koło tylko słyszę że 0.7 0.8 to nie dużo pytanie kiedy się martwić nie chcę doprowadzić do robienia głowicy bo takie mogą być skutki.Jezeli to faktycznie wtryski to pytanie czy można je wymieniać na raty np teraz dwie szt i dwie kolejne w innym terminie

Komentarz

Pracuję...