Zagadka znikającego płynu chłodzącego.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Maly175
    odpowiedział(a)
    Cały rok ,dla mnie taka optymalna temperatura nie meczy

Ja z kolei nie chce sugerowac odpowiedzi bo moze ktos mnie naprowadzi na inny problem na ktory nie zwrociłem wczesniej uwagi ,ale dziekuje za checi

Zostaw komentarz:

• gregas2
    odpowiedział(a)
    Jeździsz latem na klimie 19'C ?

Przyznaję - to ja słaby jestem w tym temacie, bo skodzinke posiadam dopiero od kwietnia i z pewnością nie znam wszystkich podzespołów zwłaszcza nie przychodzi mi do głowy że jeśli to nie "ustrojstwa" za włącznikiem ogrzewania to nic innego nie przychodzi mi do głowy
    W Avensisie - zimową porą miałem podgrzewaną cieczą chłodzącą przepustnicę powietrza, ale tu w skodzie jak na razie nie mam takiej wiedzy. Chyba że koledzy coś podpowiedzą.

Zostaw komentarz:

• Maly175
    odpowiedział(a)
    Jest jedno badziewie ktore chodzi tak mi sie wydaje znacznie czesciej zima ( lub tylko zima ze wzgledu na niskie temperatury) tylko wtedy są takie ubytki. I nie jest to webasto

Zostaw komentarz:

• Maly175
    odpowiedział(a)
    Latem ten problem nie wystepował ,caly rok klima chodzi na 19 stopni climatronic.

Zostaw komentarz:

• gregas2
    odpowiedział(a)
    Witaj,
    Z tego co piszesz to ubytek ma miejsce tylko w okresie zimowym.
    Zatem nie nasuwa mi się nic innego jak podejrzenie - nagrzewnica lub jakieś inne ustrojstwo (węże itp.) ,które mogą puszczać gdy włączysz obwód ogrzewania.

Zostaw komentarz:

• Maly175
    rozpoczął temat Zagadka znikającego płynu chłodzącego.

Zagadka znikającego płynu chłodzącego.

Od 1,5 roku nurtuje mnie jeden problem , mianowicie w okresie zimowy tylko i wyłacznie ubywa mi płyn chłodniczy( ok 1,5 l na okres zimowy).
    Bez względu na styl jazdy, np 600 km z predkoscia moco autostradowa i nic nie ubyło .
    Jazda po miescie 2 tyg , brak około 0,2 l
    Latem ten problem nie wystepuje.cały rok klima chodzi na 19 stopni climatronic.
    Dywaniuki suche, nie czuc w kabinie płynem , głowica sprawdzana na obecnosc dwutlenku...
    Zbiorniczek wyrównawczy wymieniony, korek również.
    W ciagu prawie 2 lat zauważyłem dwie małe plamy blisko lewego koła (srednica 5 cm) ale nie wiem czy nie było ich jak parkowałem.
    Pod autem sucho ,nic nie jest mokrego a zimą ciezko stwierdzic jak jest mokro na dworze.
    A staram sie zwraac na wiele rzeczy przed ruszeniem w droge.
    Moje podejrzenie pada na jedna cześć ale wole to skonsultowac w sugestiach.
    Jakies wskazówki?
Pracuję...