Dym bialy z wydechu po wymianie oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fikon
    Classic
    • 2017
    • 14
    • Octavia II (1Z3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Dym bialy z wydechu po wymianie oleju

Witam. W lipcu wymienialem olej plus wszystkie filtry. Od tego momentu auto przy odpalaniu na zimnym dymi ok paru sekund bialym dymkiem i jednocześnie wydobywa sie smród obstawiam ze to nie ropa a bardziej olej. Po kilku sekundach dym znika,wypala sie wraz z zapachem.

Auto chodzilo bez zarzutów, czy to wadliwy olej zostal wlany przez warsztat???

Nie mogę wstawić filmiku blad serwera mi pokazuje, wroce z pracy do domu postaram sie ponownie go dodać.
  • fikon
    Classic
    • 2017
    • 14
    • Octavia II (1Z3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Poniżej zamieszczam filmik przez zippyshare bo nie mogę wstawić inaczej, zaczyna się od 21sekundy moja kobieta za wcześnie wączyła nagrywanie podczas gdy ja odpalałem auto.

Komentarz

• patryk23
      L&K
      • 2011
      • 1105
      • Octavia II (1Z3)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

A na jakim oleju jezdziles a co wlali? Dziwne troche by olej tak zadzialal

Komentarz

• kowaltom99
        Rider
        • 2009
        • 743
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W jednym z odcinków "Będzie Pan zadowolony" było jak w jakimś warsztacie wlali z beczki do autka za rzadki olej (zupełnie inny niż był poprzednio) - objawy takie jak powyżej - dymiło z wydechu.

Komentarz

• mirekm71
          Ambiente
          • 2014
          • 143

Albo po zlaniu oleju ktoś odpalił i zanim przyszło smarowanie dodał gazu i udupił turbinę.

Komentarz

Pracuję...