Stukająca wycieraczka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lava1
    Classic
    • 2017
    • 16
    • Octavia II (1Z3)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

Stukająca wycieraczka

Wszyscy widzą jak aura się zmieniła ostatnimi dniami, więc coraz częściej trzeba używać wycieraczek. I wszystko było u mnie super, ale od kilku dni coraz bardziej "stuka" mi lewa wycieraczka przednia. Kiedy dochodzi do lewej krawędzi słychać jakby uderzała w obrzeże szyby. Kilkakrotnie przyglądałem się czy faktycznie tak jest i mam wrażenie, że wycieraczka jakby za daleko się wychylała, prawie, że spadając z szyby. Czy istnieje jakaś metoda, aby tak ustawić ramiona wycieraczki, aby nie dochodziła tak daleko. Strasznie to wq... jest, tym bardziej, że wcześniej była wręcz idealna cisza. Czy jesteście w stanie coś poradzić ?
  • jatomm
    Classic
    • 2016
    • 5
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

MIałem taki sam objaw z tym stukaniem, też się zastanawiałem czy to nie jest złe ustawienie ramion. Pióra nie wyglądały na zużyte. A jednak wymiana na nowe pomogła. Teraz jest cisza.
    Pozdro

Komentarz

• marwoo
      Rider
      • 2017
      • 261
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Jeśli nie pomoże to generalnie wystarczy zdjąć ramię i przesuną o jeden ząbek żeby stało delikatnie niżej.
      Jeżeli nie chcesz sam tego robić to jedź do firmy montującej szyby, mają odpowiednie ściągaczki i powinni załatwić bez problemu od ręki - albo za free albo jakieś grosze. Sprawa załatwiona

Komentarz

• Lava1
        Classic
        • 2017
        • 16
        • Octavia II (1Z3)
        • BGU 1.6 MPI 102 KM

Wymieniłem pioro wycieraczki na nowe i problem ustał. A już się bałem, że to coś poważniejszego

Komentarz

Pracuję...