Przerywanie przy mocniejszym dodawaniu gazu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ziutuś
    Classic
    • 2017
    • 20
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Przerywanie przy mocniejszym dodawaniu gazu

Witam, nie mogę za bardzo znaleźć tutaj podobnego tematu więc zakladam nowy. Mam Skodę Octavię kombi z 2005r z silnikiem 1.9 TDI BKC 105 km. Problem mam taki, że podczas jazdy powyżej 2000 obrotów przy mocniejszym dodawaniu gazu tak jakbym chciał wyprzedzać silnik tak jakby się dławi, na biegu jałowym podczas postoju po 3000 się dławi ale nie mocno. Ostatnio wymieniany był filtr paliwa i się zapowietrzył po czym był odpalany z plaka. objawy dopiero nastaly na drugi dzień jak dziewczyna jechała mówiła, że troche przerywalo jak jechała a po zatankowaniu jeszcze mocniej. Może wina filtra albo się coś zasyfiło albo co to może być? Liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam.
  • robekcool
    RS
    • 2009
    • 2041
    • Octavia II (1Z3)
    • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

1. Filtr w tym przypadku odpowietrza się zalewając go on lub po zamknięciu pompując pompą wstępną.
    2. Jeśli zaczęło się po wymianie filtra , może zamienione są przewody przy filtrze ( nie powinno się ich demontować, ale nie znam sytuacji).
    www.k-mot.pl
    Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
    Autoholowanie.
    Robert Kulma

Komentarz

• Ziutuś
      Classic
      • 2017
      • 20
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Zrobione. Była jedna uszczelka przy filtrze za dużo, ściągnąlem pokrywe filtra wywaliłem jedna uszczelke i teraz jest git.

Komentarz

Pracuję...