Sprawa chyba rozwiazana. Wczoraj zrobiłem adaptację przepustnicy, dziś odpalił i wszystko ok.
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
O2 1.6mpi + lpg, 2004 zagadkowe wypadanie zapłonu
Zwiń
X
-
Zacznij od takiej prostej rzeczy jak dolanie pb. U mnie jak jest 1/4 baku to też świruje przy odpalaniu. Sprawdzic ustawienie LPG vagiem. No chyba że chcesz cewkę nowa i nie żal ci koło 300zl
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez harsh1 Zobacz wpisWitam chciałem dopytać czy w moim przypadku będzie to samo. Pierwsze podpalenie po nocy. Temperatura okolice 0 lub lekko na minusie. Kręci i odpala bez problemu ale obroty falują od 500 do 1000 i mocno telepie silnikiem. Po około 30 sekundach wzrastają obroty do 1200 i stopniowo spadają. Od tego momentu silnik pracuje równo. I to koniec problemów do kolejnego porannego odpalenia. W chwili występowania problemów potrafi zakopcić.
1.6 mpi lpg stag na gwarancji. Nowe przewody, nowe świece, głowica po sprawdzeniu szczelności, silnik 5tys po wymianie pierścieni.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam chciałem dopytać czy w moim przypadku będzie to samo. Pierwsze podpalenie po nocy. Temperatura okolice 0 lub lekko na minusie. Kręci i odpala bez problemu ale obroty falują od 500 do 1000 i mocno telepie silnikiem. Po około 30 sekundach wzrastają obroty do 1200 i stopniowo spadają. Od tego momentu silnik pracuje równo. I to koniec problemów do kolejnego porannego odpalenia. W chwili występowania problemów potrafi zakopcić.
1.6 mpi lpg stag na gwarancji. Nowe przewody, nowe świece, głowica po sprawdzeniu szczelności, silnik 5tys po wymianie pierścieni.
Zostaw komentarz:
-
-
ja dałem 320 rzekomo była w oryginale. mechanik za robotę mi nie policzył, bo sknocił diagnozę przewodów. jaki masz przebieg, silnik i objawy?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez peter221 Zobacz wpistemat do zamknięcia, winna była cewka zapłonowa, dzięki wszystkim za support
Zostaw komentarz:
-
-
temat do zamknięcia, winna była cewka zapłonowa, dzięki wszystkim za support
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez yunior81 Zobacz wpis
Czrnowidztwo nie ma tu nic do rzeczy, jeśli część wadliwa została wymieniona na nową/sprawna to musi działać.
tymczasem srebrna kura stoi pod prostownikiem
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez peter221 Zobacz wpiswolę nie zapeszać, zobaczymy jak odpali przy -2 pod chmurką
Czrnowidztwo nie ma tu nic do rzeczy, jeśli część wadliwa została wymieniona na nową/sprawna to musi działać.
Zostaw komentarz:
-
-
Przy okazji dziś zajechałem z prawie nowym(niespełna rocznym) akumulatorem do sprawdzenia, bo skoda bardzo ciężko kręci po nocy, badający stwierdził, ze trzeba naładować akumulator prostownikiem, bo skody „słabo ładują”, mam napięcie „13,8 zamiast 14”. Z drugiej strony sugerował coś z alternatorem.
Zostaw komentarz:
-
-
wolę nie zapeszać, zobaczymy jak odpali przy -2 pod chmurką
Zostaw komentarz:
-
-
Poranna przejażdżka, nie mam do czego się przyczepić. dziś było 6,5 stopnia czekam na niższe temperatury zewnętrzne.
Zostaw komentarz:
-
-
jutro rano test generalny. obejrzałem te stare przewody, rzekomo podróbki, mają oznaczenie bremi 13307a5, nie znalazłem na google nigdzie do kupienia tego typu przewodów, owszem bremi są, ale nie z tym oznaczeniem
Zostaw komentarz:
-
-
yunior81 mechanik dziś został zawieziony do mojej skody rano, odpalił ją osobiście i orkiestra iskier od razu po odpaleniu. dziś wymieni cewkę, stwierdził, że nie płacę za robociznę. dzięki za dobre chęci.
Zostaw komentarz:
-
-
peter221 , dlaczego uparcie nie chcesz sprawdzić tej cewki, skoro wszystko na nią wskazuje ? Na twoim miejscu zaczął bym od zrobienia porządku z układem zapłonowym bo kuleje aż miło a potem porządne wystrojenie instalacji przy pomocy sondy AFR i autko będzie śmigało.
p.s. nie wiem do jakich ty mechaników prowadzisz tą Skodę ale skoro nie potrafia naprawić banalnych usterek w jednym z najprostszych silników z grupy VAG to ja bym ich na twoim miejscu olał i to szybko bo szkoda zdrowia i pieniędzy na debili. Jeżeli nie masz od kogo pozyczyć cewki to moge podesłać ci swoja, nową ( jeden dzień na samochodzie ) na próbe bo i tak leży i zajmuje miejsce.
Zostaw komentarz:
-
-
ostatnia naprawa 7.12
1. wymienione przewody WN na Beru
2. wyczyszczona przepustnica + adaptacja
3. nieszczelna odma - rzekomo podklejona
Mechanik deklarował, że jeździł na zimnym - brak objawów. Na drugi dzień jeździł mój brat - zero objawów. Ja wsiadłem dziś wieczorem -0,5st, auto stało ponad dobę, auto nie jedzie, dusi się przy każdej próbie dodania gazu. Z dodatkowych objawów zauważyłem (były przed naprawą)
1. bardzo słaby kręci mi akumulator (roczny 450mAh z Norauto - wstawili mi taki słaby, a ja sam nie dopilnowałem)
2. przy duszeniu się auta miga kontrolka Check Engine, ale nie zapala się na stałe. zapala się kontrolka ASR i pod radiem na stałe zapala się napis ASR OFF. Po zgaszeniu auta wszystkie kontrolki gasną, brak błędów przy próbie sczytania skanerem mini VAG
Jutro jedzie z powrotem do warsztatu.
Zostaw komentarz:
-
-
wszstko można podrobić.
skoro niedawno wymieniałeś to jedź do tego u którego wymieniałeś I niech naprawia I oddaje ci kase
Zostaw komentarz:
-
-
wstępna diagnoza drugiego mechanika: przewody wysokiego napięcia, które niedawno wymieniłem!!! okazały się, cytuję, "podróbkami". spotkaliście się z czymś takim?
Zostaw komentarz:
-
-
wczoraj znów to samo po napisaniu posta, naprawdę, ta kupa blachy i elektroniki wyczuwa, co o niej mówię
w następny wtorek jedzie do mechanika, zostanie pewnie do piątku. przy okazji zgłoszę potrzebę przeczyszczenia przepustnicy, bo chyba jeszcze nie miała, a dość często podwieszają się jej obroty.
Zostaw komentarz:
-
-
Z mojego doświadczenia nic samo się nie naprawia.
Moja rada: sprawdź szczelność cylindrów.
Zostaw komentarz:
-
-
Jak narazie ostatnie 3 dni Octavia jest grzeczna jak małe dziecko. Czekam na powrót objawów
Zostaw komentarz:
-
-
Miałem podobne objawy wypadania zapłonu przy wypalonym gnieździe zaworu. Oczywiście cudowanie z cewkami świecami i innymi rzeczami nic nie dało. Sprawdź szczelność cylindrów.
Zostaw komentarz:
-
-
Weź od jakiegoś znajomego z auta bez objawów cewkę i załóż wieczorem. Rano zapal i się przejedź. I masz 100% pewności a z cewką nie ma tak wiele kręcenia.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: