Witam. Oglądałem wczoraj auto z silnikiem 2.0TDI CR CFHC i wszystko było ok oprócz głośnej pracy wtryskiwaczy paliwa. Po dodaniu gazu wtryski terkotały / cykały. Na wolnych obrotach nie było ich słychać, natomiast po dodaniu gazu zaczynały się odzywać. Czy jest to normalny objaw w tych silnikach, czy może wtryski są już na wykończeniu? Dodam, że poza tym terkotaniem nie było żadnych innych oznak. Silnik pracował równo, ładnie odpalał i miał moc. W moich poprzednich autach na PD nie było ich słychać. Doradzi ktoś?
Głośna praca wtryskiwaczy 2.0TDI CFHC
Zwiń
X
-
Ja tam specjalistą nie jestem... Ale ja bym raczej powiedział że to nie żadne wtryski a elektro zawór na pompie wysokiego ciśnienia co generalnie jest faktycznie słychać ale jak posłuchasz silników CR na naszych drogach (nawet w czasie jazdy) jesteś w stanie dokładnie określić który to CR przez ten właśnie dźwięk
Podsumowując - ten typ tak ma.
-
-
odczucia/odsłuchy są subiektywne, co jednemu terkocze, to drugiemu nie
dokładnie ten typ tak ma, coś tam u mnie delikatnie terkocze/wibruje też (może), nie przejmować się, jak się ma zjebać to się zjebie kiedyyś->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz