Dziwny dzwięk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macu
    Classic
    • 2018
    • 1
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

Dziwny dzwięk

Witam, mam problem z moją octavią O2 z 2005 r. 1.6 MPI +LPG bo ostatnio wydaje takie dźwięki https://www.youtube.com/watch?v=YDYI-Wpzr3Y
    Dźwięk tan pojawia się od czasu do czasu i nie ma żadnej reguły na to kiedy się pojawia i w jakich okolicznościach. Poza tym dźwiękiem nie ma w samochodzie żadnego innego objawu. Samochód był u mechanika ale jak jeździliśmy to ten dźwięk akurat się nie pojawił. Może ktoś miał już taki objaw i mógłby podpowiedzieć co powoduje takie objawy.
    Pozdrawiam
  • wróg
    Ambiente
    • 2013
    • 204
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

trochę jak z predatora
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
    Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
    Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• pawel_breslau
      Ambiente
      • 2014
      • 175

A w jakich okolicach słychać ten dźwięk? On pojawia się przy szybszej jeździe, przy wysokiej temperaturze na dworze, przy zimnych dniach? Ja borykam się z podobnym problemem ale mi zaczyna się stukanie w okolicach 15stC ( w zimie jak ręką odjął ) z przodu pojazdu i na wstecznym biegu (przy temp. 30stC wali jak karabinu maszynowego) . I kilku mechaniorów nie zdołało go namierzyć. Będę teraz na urlopie udawał się do serwisu. Może mieli podobny problem i mi pomogą go namierzyć. Może też skorzystaj z ich usług albo poczekaj. Może problem sam się na tyle zwiększy, że będzie bardziej widoczny/słyszalny.
      Pozdrawiam.
      Paweł
      Powoli ale do celu-"gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy"

Komentarz

Pracuję...