wyciek oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sszary
    Drive
    • 2018
    • 62
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

wyciek oleju

witam
    mam wrazenie ze mam wyciek oleju gdzies z pod pokrywy ?? albo tak cieknie z pod korka ?
    jesli cieknie z pod pokrywy czy to sa duze koszta ?? mozecie cos na podstaiwe tych zdjec cos ocenic / podpowiedziec ??

Załączone pliki
    Ostatnio edytowany przez Sszary; 45559.
    Octavia II Tour
  • Przemek_i
    RS
    • 2012
    • 3237
    • Octavia II combi (1Z5)
    • AKL 1.6 MPI 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

ja to robiłem w 1.6 MPi AKL. Cieknie spod pokrywy zaworów centralnie pod wlewem oleju od strony kabiny pod przepustnicą i rozwala olej pędem powietrza na całą tylną ścianę silnika z biegiem czasu. Koszt spoty bo ok 350 zł bo trzeba zdzierać kolektor wszystko. Wymiana uszczelek kolektora, przypustnica + mycie. Ale potem spokój. Polecam uszczelkę Elringa z zalanymi dystansami mosiężnymi.

...Moje Cappuccino MPi...

jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
    sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
    wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"

Komentarz

• gacek1
      Ambiente
      • 2018
      • 111
      • Octavia II (1Z3)
      • BGU 1.6 MPI 102 KM

Widać ślini spod pokrywy ale przyglądnij się silnikowi bo może się jeszcze ślinić 1cm niżej http://forum.octaviaclub.pl/forum/oc...pod-klawiatury

Komentarz

• Sszary
        Drive
        • 2018
        • 62
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jeszcze nedno pytanie szykuje mi się rozrząd, mam 180 tys km na blacie i czy jest sens łączyć te 2 rzeczy razem ?? Czy nie ma takiej potrzeby?? Czy może jak najszybciej wymienić ta uszczelkę ?? Biorąc pod uwagę że codziennie robię 100km?
        Octavia II Tour

Komentarz

Pracuję...