Witam wszystkich. Panowie mam taki problem. Mianowicie na wskazówce od temp wody jest 90 stopni, po podłączeniu komputera rzeczywista temperatura wody to 71 stopni. Podczas jazdy wskazówka spada do 80-85 stopni a na komputerze pokazuje 69-71 stopni. Po zamierzeniu termometrem laserowym rury od wody było 71 stopni, na osłonie (tym plastiku) od termostatu było 80 stopni. Czym to może spowodowane ? A może to jest normalne w tych samochodach.
Dodam że w skodzie jest instalacja lpg landi renzo. Ostatnio wymieniłem sterownik i od tego czasu temperatura spada na wskazówce. Nie mam pojęcia jaka była rzeczywista temp cieczy przed zmianą sterownika od lpg, w każdym bądź razie wtedy wskazówka nie spadała podczas jazdy. Czujnik temp i termostat niedawno wymienione więc to raczej odpada. Ktoś ma jakiś pomysł? Może sterownik od gazu coś zakłóca?
Dodam że w skodzie jest instalacja lpg landi renzo. Ostatnio wymieniłem sterownik i od tego czasu temperatura spada na wskazówce. Nie mam pojęcia jaka była rzeczywista temp cieczy przed zmianą sterownika od lpg, w każdym bądź razie wtedy wskazówka nie spadała podczas jazdy. Czujnik temp i termostat niedawno wymienione więc to raczej odpada. Ktoś ma jakiś pomysł? Może sterownik od gazu coś zakłóca?
Komentarz