uszkodzona spinka króćca przewodu paliwowego prowadzącego do filtra paliwa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ricop01
    Drive
    • 2011
    • 41
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

uszkodzona spinka króćca przewodu paliwowego prowadzącego do filtra paliwa

1k0201294B.jpgWitam, w dniu dzisiejszym zabrałem się za wymianę filtra paliwa i co mnie zdziwiło to po odkręceniu i wymontowaniu go zauważyłem że chyba od nowości nikt nie zmieniał tego filtra (6Q0201051A) Nowy kupiłem w IC filtrona (PP836/4) wymieniłem go, lecz niestety podczas wymiany uszkodziłem ten klips samozatrzaskowy w króćcu i nic mi nie trzyma już przewodu paliwowego na filtrze:-( Kojarzy ktoś czy można wymienić sam króciec(jeśli tak to jaki ma on numer i gdzie go dostać?) czy też trzeba wymienić cały przewód (1K0201294B) na nowy?
    Dzwoniłem do serwisu VW Poznań ul. Krańcowa i tam powiedział mi gość że występowało to tylko u nich jako całość i nowy wąż po zniżkach to koszt 100zł.
    No chyba że ma ktoś z was na sprzedaż taki przewód paliwowy w dobrej cenie..
    Ostatnio edytowany przez ricop01; 20115.
  • koleś
    RS
    • 2009
    • 2832
    • Fabia combi (6Y5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jeśli uszkodziłeś tyko jeden to kup to i przełóż:
    https://allegro.pl/oferta/przewod-pa...zow-5071637097

Lub na najbliższym szrocie poszukaj w jakimś Seacie czy VW lub Skodzie.

Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
    Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• ricop01
      Drive
      • 2011
      • 41
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jednak kupiłem nowy przewód i go ogarnąłem w dniu wczorajszym(choć było ciężko z przeciągnięciem nowego przewodu) razem z filtrem paliwa, więc temat mogę uznać za zamknięty. Pozdrawiam i dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...