Wiem że jest do tego podwieszony osobny temat ale zapytam Was jaki olej stosujecie w Waszych silnikach 1.6 BSE ?
Pierścienie 1.6 MPI bse
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Maciek.B. Zobacz wpisWiem że jest do tego podwieszony osobny temat ale zapytam Was jaki olej stosujecie w Waszych silnikach 1.6 BSE ?Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jaroslav92525 Zobacz wpis
Ja od nowości (to już 11 lat) leję Shell Helix Ultra 5W40. Taki był, jest i będzie. Super olej do tego silnika, na moje potrzeby w sam raz. Pomiędzy wymianami oleju nie potrzebuję stosować dolewek (przeloty roczne 10-12 tysięcy km.)
Przed zmianą marki olej nie jeździłem w dłuższe trasy i nie przypuszczam że zużycie oleju w trasie jest spowodowane zastosowaniem oleju Shell.
Do Castrol i Shell nie wrócę, przynajmniej w tym silniku.Skoda Octavia 2, 2011 r, 1.6 BSE + LPG Landi Renzo,117 kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maciek.B. Zobacz wpisjaki olej stosujecie w Waszych silnikach 1.6 BSE ?Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skit Zobacz wpis[...]
wymiana pierścieni na komplet w którym olejowy jest dwuczęściowy (od silnika BSF)
[...]
Mogę prosić o symbol/oznaczenie tych pierścieni MAHLE? To był cały komplet na jeden tłok (pierścień kompresji + zgarniający + olejowy), czy kupowane pojedynczo?
Z góry dziękuję za info.
Maciej 'Gawronik' Gawroński
[center:5414c7789e]Cappucino Octavia IIFL Combi 2010r. 2.0 TDI CFHC - moja ci ona
Silver Fabia IIFL Hathback 2011r. 1.6 TDI CAYB - żony[/center:5414c7789e]
Komentarz
-
Komentarz