Pacjent to skoda superb 2 1.4 TSI. Podczas jazdy na długim łuku drogi na wybojach mam wrażenie że tył samochodu tanczy na boki. Wymieniłem łączniki dwa z tyłu a problem pozostał. Przebieg 165 tyś. Co jeszcze może być przyczyną?
Tył tańczy
Zwiń
X
-
Gość
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisZużyte tuleje wahaczy?
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Gość
-
Do sprawdzenie tylne amortyzatory.
Przy podobnym przebiegu w O1 też na długich łukach miałem podobną sytuację, że tył zaczynał się huśtać na boki. Jadąc na wprost po wertepach, dziurach to nie występowało (w każdym bądź razie nie było to wyczuwalne. Amortyzatory wizualnie bez uszkodzeń, suche. W trakcie kontroli amortyzatorów na urządzeniu w SKP wskazywały, że są sprawne. Ale urządzenie mierzy amplitudę drgań z dużą częstotliwością, gdzie ta nie występuję przy przechyłach np. na długich łukach. Zdemontowałem je, oba ręcznie pompując mocno przelewały z niewielkimi oporami w całym zakresie pracy. Poszły na śmietnik. Ręcznie pompując nowe amortyzatory w porównaniu do starych kolosalna różnica. Założyłem nowe i problem minął.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kudini Zobacz wpisDodam jeszcze ze coś z tyłu stuka w zawieszeniu
Komentarz
-
-
Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej na szarpakach i pan z na stacji stwierdził że łączniki i tuleje wahacza są dobre . Jeden z amortyzatorów jest wylany. Proszę doradźcie jakie amory kupić . Jakieś budżetowe nie chcę inwestować dużo kasy w auto mam na oku amory z firmy Kraft https://allegro.pl/oferta/amort-tyl-...odb-7605479971 jakieś opinie ???
Komentarz
-
-
Gość
-
Zamieszczone przez unicestwiacz_wszechrzeczy Zobacz wpisNo to akurat budżetowe (chińskie). Ale do superba pakować takie dziadostwo?
ja tej firmy dałem do O1 i już 2 lata są ok
Komentarz
-
-
Gość
Komentarz