Zacinająca się stacyjka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kudini
    Drive
    • 2015
    • 55
    • Superb II (3T4)

Zacinająca się stacyjka

Witam pacjent Skoda Superb 2 . Problem jest ze stacyjką . Po włożeniu klucza do stacyjki przekręcić mogę tylko pół obrotu kluczyka. Klucz blokuje się tak że nie mogę przekręcić w położenie (start silnika). Po paru próbach udaje się przekręcić . Czy jest możliwość naprawy lub regeneracji ?
  • Sony
    Rider
    • 2015
    • 342
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

to pewnie kwestia wysokich temperatur i stacyjka się zakleszcza. Spróbuj przesmarować bębenek wazeliną techniczną, nanosząc trochę na kluczyk

Komentarz

• oolsztyniak
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6650
      • Superb II combi (3T5)
      • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Tu masz mój temat, smarowanie nic nie dało, stacyjkę trzeba było wymienić.

Od kilku dni zauważyłem iż ciężej "chodzi" stacyjka. Tzn przekręcenie kluczyka wymaga większej siły niż jeszcze dwa tygodnie temu. Ostatnio
      Była O2 RS 190 km / 436 Nm
      Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• Sony
        Rider
        • 2015
        • 342
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

oolsztyniak - dopisz jeszcze (jeśli to możliwe) co kolegom wysłałeś na PW w tamtym temacie, może się przydać

Komentarz

• Kudini
          Drive
          • 2015
          • 55
          • Superb II (3T4)

Jestem Wam winien wyjaśnienie mojej naprawy stacyjki. Blokowanie kluczyka było przyczyną zepsucia się całej stacyjki włącznie z blokadą kierownicy. O dziwo kierownica nie dawała się zablokować. Wyciągniecie całej stacyjki . Dorobienie wkładki wraz z imobilajzerem 300 pln w ASO. Korpus stacyjki zamiennik 100 pln w ASO 499 pln. Montaż całości 70 pln. I na razie śmiga. Wkładkę musiałem dorobić w ASO bo nie dało rady wyciągnąć jej . Jest dużo filmów na YT w tym temacie.

Komentarz

Pracuję...