Od pewnego czasu rusza mi się lewarek zmiany biegów na 2 biegu przy dodawaniu i odejmowaniu gazu. Zjawisko się nasila. Mechanik mówi, że wyrobiła się jakaś przesuwka na 2 biegu oraz na wolnych obrotach słychać metaliczny dźwięk. Nie zawsze, ale jest. Ten dźwięk to prawdopodobnie wina łożyska, którego awaria w tych skrzyniach jest dość powszechna. Doradźcie co robić.Czy wyjąć i naprawić swoją skrzynię czy lepiej szukać jakiejś regenerowanej? Słyszałem, że różnie bywa z jakością tych regenerowanych i nie wiem z jakiej firmy najlepiej taką zakupić. Dzięki za wszelkie sugestie.
Naprawa skrzyni biegów 1,6 MPI JHT
Zwiń
X
-
Z używką to loteria.
Historię swojej skrzyni znasz (chyba, że kupiłeś auto używane), ale tak czy siak, trochę czasu ją użytkowałeś.
Kwestia kalkulacji kosztów i ew. ryzyka. Warto jednak zacząć od demontazu tego, co jest i pełnej diagnozy a dalej naprawy / wymiany uszkodzonego elementu ew. szukania innej skrzyniSkoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
-
-
Zamieszczone przez Tabel Zobacz wpisCzy wyjąć i naprawić swoją skrzynię czy lepiej szukać jakiejś regenerowanej? Słyszałem, że różnie bywa z jakością tych regenerowanych i nie wiem z jakiej firmy najlepiej taką zakupić. Dzięki za wszelkie sugestie.
U mnie od momentu zakupu (innego auta) lewarek rusza się przy dodawaniu i ujmowaniu gazu na 4. biegu i jeżdżę tak już 50tys. km.
Ostatnio pseudomechanik też coś przebąkiwał, że skrzynia hałasuje i trzeba by było ją zregenerować, ale póki co dalej będę ujeżdżał i poczekam na nasilenie się objawów.
Komentarz
-
Komentarz