problem z lusterkami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Daniel1305
    Classic
    • 2020
    • 7
    • Octavia II (1Z3)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

problem z lusterkami

​Cześć wszystkim!

Mam problem z moją Octavką II FL. Niedawno ją nabyłem i zauważyłem, że jest problem z lusterkami. Otóż przy składaniu lusterek składają się normalnie, natomiast gdy są już w pozycji "złożonej" silniczki nadal pracują i na końcu słychać takie pyknięcie jakby jeszcze bardziej chciały się złożyć a już nie mogą.. To też działa w drugą stronę, kiedy rozkładam lusterka - nie rozkładają się do prawidłowej pozycji czyli powiedzmy około 90 stopni od szyby bocznej tylko lecą w drugą stronę ile mogą do kolejnego pyknięcia. Miał ktoś kiedyś taki przypadek? Ręcznie trzeba ustawić do prawidłowej pozycji ale staje się to uciążliwe za każdym razem odsuwać szybę i ustawiać oba żeby były okej.. Podpowiedzcie proszę, czy jest coś błędnie zakodowane, problemy z prowadnicami a może z blokadami położenia w lusterku? Zanim zabiorę się za rozkładanie tych lusterek wolałbym dowiedzieć się od Was, bardziej doświadczonych w temacie, bo tak jak wyżej wspomniałem mam Skodę dopiero od paru tygodni. Dzięki za każdą radę. Pozdrawiam!
  • krzynol
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 10972
    • Superb II combi (3T5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

tam jest taki bolec ograniczający co się chowa, i on się zacina w swoim gnieździe
    ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
    ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
    poprzednie modele:
    ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
    ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
    O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Daniel1305
      Classic
      • 2020
      • 7
      • Octavia II (1Z3)
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

A rozumiem, czyli widze ze bez rozebrania sie nie obedzie no dobra dzieki za trop jak to rozboire dam znac.

Komentarz

Pracuję...