[Spryskiwacze] Nie leci płyn do spryskiwaczy.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dejmien_97
    Drive
    • 2022
    • 89
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

[Spryskiwacze] Nie leci płyn do spryskiwaczy.

Witam,
    kilka dni temu kupiłem Skodę Octavie II po lifcie, 1.4tsi 122km 2009r. Po zakupie dostrzegłem, że nie leci płyn do spryskiwaczy, więc pierwszą myślą było uzupełnienie braku. Dolewając do maxa, weszło zaledwie 1,2 litra płynu. Po tygodniu użytkowania (płyn pryskał bez problemu) znowu przestało pryskać, więc po raz kolejny uzupełniłem i zmieściło się zaledwie 200ml. płynu. Teraz płyn nie leci. Same wycieraczki działają. Samochód przed zakupem trochę stał i zastanawiam się, czy nie był po prostu zalany letni płyn, który zamarzł (garażu nie mam, więc wybiorę się na parking podziemny i może puści). W drugiej kolejności (jeżeli to nie pomoże) zastanawiam się nad wyczyszczeniem dyszy spryskiwaczy. Komputer pokazuje błąd:
    00897 pompa płynu do spryskiwaczy przedniej szyby
    Więc prawdopodobnie pompka do wymiany. Spryskiwaczy lamp nie mam, więc jest tylko ta jedna pd przedniej szyby. Ktoś miał może podobny problem?
    Z góry dzięki za odp.
  • koleś
    RS
    • 2009
    • 2832
    • Fabia combi (6Y5)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mam pompkę jakbyś potrzebował.
    Słychać ją jak naciskasz manetkę? Z tyłu masz wycieraczkę? Tam leci dobrze?
    Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
    Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• Dejmien_97
      Drive
      • 2022
      • 89
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przy naciskaniu słychać. Dzisiaj znowu spryskiwacze działają, a że zrobiło się cieplej, to możliwe, że faktycznie ktoś zostawił letni płyn. Z tyłu wycieraczka niestety nie działa, jest do naprawy.

Komentarz

• Dejmien_97
        Drive
        • 2022
        • 89
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

ROZWIĄZANE.
        Poprzedni właściciel zostawił letni płyn na zimę i niestety zamarzł. Po wypłukaniu całego, gdy zrobiło się cieplej i zalaniu zimowego, działa bez zarzutu. Pompka pracuje prawidłowo.

Komentarz

Pracuję...