[1.8 TSI] Czy jest sens coś robić z tym silniorem?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • YatZeck_WAWA
    Classic
    • 2022
    • 23
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

[1.8 TSI] Czy jest sens coś robić z tym silniorem?

Drodzy...
    Po dłuższym czasie postanowiłem popytać, czy jest sens coś robić z silniorem w kwestii jego poboru oliwy... Poniżej znajdziecie dane dot.dolewania oleju.

image.png
    Wiem, że nie wygląda to dobrze i poprzedni właściciel też dolewał, używał płukanek podczas przeglądów itp. Wiem też, że koszta mogą iść w grube tysiące. Czy jest sens coś z tym robić przy niemal 12-letnim pojeździe? Z góry dzięki za Wasze opinie.
    Pozdrówka!
    Załączone pliki
  • rumcajs_kr
    Rider
    • 2011
    • 318
    • Fabia

To wszystko zależy w jakim stanie jest cały samochód i ile zamierzasz nim jeszcze jeździć. Kilka znajomych osób, w różnym miejscach i czasach robili remonty 1.8 TSI i koszt faktycznie 5-10k PLN . Najpierw odpowiedz sobie na to pierwsze pytanie, a może odpowiedź na pytanie czy warto coś robić w niemal 12-letnim pojeździe robić sama się nasunie Po remoncie poza wirem w portfelu dochodzi spokojna głowa, a to wartość nie do oszacowania . To oczywiście jest tylko i wyłącznie moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać
    Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• YatZeck_WAWA
      Classic
      • 2022
      • 23
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Cały pojazd jest OK i porządnie serwisowany. Oczywiście zaczynają się pojawiać jakieś usterki jak np. wyjący kompresor klimy czy gwiżdżące turbo...

Komentarz

Pracuję...