Witam wszystkich posiadaczy skodzinek ;-) Mam problem w ojca aucie a dokładnie z czujnikami parkowania z tyłu bo tylne tylko posiada. Jest to wersja oryginalna czujników lecz nie ma wyświetlania w radiu a tylko buczek. Po włączeniu wstecznego jest jakby ciągły sygnał. Dzisiaj udało mi się zbadać czujniki na drgania i słuch i nie sprawny jest drugi od lewej czyli pod pod lewą stroną rejestracji. Z tego co udało mi się wyczytać są i specjaliści co potrafią wyjąć ten czujnik bez ściągania zderzaka, biorę tą opcję pod uwagę również ;-)
Konkretnie chciałem się dowiedzieć:
Ogólnie jestem w stanie to samo ogarnąć tylko łatwiej jak się wie co trzeba odkręcić krok po kroku z góry dziękuje za pomoc.
Konkretnie chciałem się dowiedzieć:
- Czy ta wersja skody o nr vin TMBDA21Z7C2176494 jest już nowszą wersją gdzie nie trzeba rozbierać boczków w środku z lewej i z prawej strony do odkręcenia zderzaka od środka? Jest to auto jeszcze z normalnymi lampami z przodu przed liftem rok produkcji 2012. Z tego co wiem nowsza wersja posiada 4 śruby w nadkolach i dwie śruby pod lampami tylnymi (nie wiem ile śrub trzeba odkręcić do demontażu tylnych lamp.) tzn. dwa kołki wyciskane po każdej stronie i tyle co wiem.
- Ktoś jest w stanie sprawdzić po Vin TMBDA21Z7C2176494 jakie są u mnie czujniki?? Żebym mógł zamówić sobie wcześniej nowy i dopiero wziąć się za robotę?
- Jaki czujnik kupić? Oryginał czy zamiennik jeśli zamiennik to jakiej firmy??? Może jakiś link ? Najlepiej jakby się udało kupić pod kolor auta bo czarny średnio będzie pasował.
Ogólnie jestem w stanie to samo ogarnąć tylko łatwiej jak się wie co trzeba odkręcić krok po kroku z góry dziękuje za pomoc.
Komentarz