Pełzanie na biegu R DSG lub jego brak przy zamkniętych/otwartych drzwiach kierowcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mateusz2393
    Classic
    • 2021
    • 6
    • Octavia II combi (1Z5)

Pełzanie na biegu R DSG lub jego brak przy zamkniętych/otwartych drzwiach kierowcy

Witam. Jestem po wymianie sprzęgieł w DSG przed jak i po wymianie miałem i mam problem z pełzaniem po puszczeniu hamulca po wymianie sprzęgieł pełzanie do przodu wróciło jednak problem był po przełączeniu na wsteczny auto zaczyna pełzać ale dopiero po chwili a jak chce szybko cofnąć z gazem to pojawia się zgrzyt tak jakby hamulce trzymały dziś przez przypadek przy otwartych drzwiach kierowcy chciałem cofnąć bez gazu i jak wielkie było moje zaskoczenie jak auto ruszyło do tyłu natychmiast bo byłem przygotowany że trzeba będzie chwile poczekać potem kilka razy jeszcze próbowałem cofać na otwartych i zamkniętych drzwiach i na otwartych pełza odrazu a na zamkniętych dopiero po chwili miał ktoś może taki przypadek czy to jakiś zbieg okoliczności i drzwi nie mają nic wspólnego z pełzaniem skrzyni. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź i jeśli mój post jest w nieodpowiednim dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. Pozdrawiam
Pracuję...